-
8/8. С каква храна се съчетават различните вина
Богати, мощни вина с плътно тяло
Тази е най-интересната и висока по отношение на цената в магазина група. Тези вина са емблемите на модерния винен свят: австралийски шираз, калифорнийско каберне, аржентински малбек, южноафрикански пинотаж, зинфандел и гренаш, най-вълнуващите според мен италиански вина - бароло и барбареско, Приорат от Испания, традиционните червени от Франция като Chateauneuf-du-Pape и големите от Бордо, супертосканските... Изобщо те са черешката на тортата и съчетанието трябва да е достойно за тази изключителна концентрация и мощ.
Такива вина могат да се пият и самостоятелно, вкусвайки богатство от неизброими аромати, но обикновено след чаша или две сетивата са наситени. Достойна компания за великите червени са традиционните стекове, печени ребра, пикантни ястия с месо и екзотични подправки, дори гладък, тъмен шоколад или десерт с преобладаващо съдържание на какао.
С каква храна се съчетават различните вина
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Преди трагедията: приказната любовна история на Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън
- Шаная Туейн: Да откриеш любовта с бившия на приятелка
- Трогателната история на Мат Лебланк, който даде всичко от себе си, за да спаси дъщеря си
- 18 трика за завладяващ и разтърсващ оргазъм
- Четирите етапа на брака, които всяка двойка трябва да знае
- 61 години женственост и сексапил: Честит рожден ден на Моника Белучи!