-
1/5. Полезният дар на морето: най-вкусните рецепти с миди
Варени миди с черупка
Необходими продукти:
- 1 кг миди
- 100 г масло Гхи
- 1 връзка магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Най важното условие при варенето на миди е тяхното добро почистване преди термична обработка. С помощта на четка изчеткайте черупките на мидите. Отстранете от тях мустачетата, за които са били прикрепени и остранете отворените миди.
Кипнете подсолена вода в дълбока тенджера с капак. Добавете мидите, маслото и нарязания магданоз.
Задушете за около 6-7 минути.
След това тенджерата се разклаща енергично, за да се отворят мидите. Тези, които са останали затворени се отстраняват – те не са годни за консумация.
Сервират се топли.
Полезният дар на морето: най-вкусните рецепти с миди
9373
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня