-
4/5. Кои храни трябва да мием и да не мием преди употреба
Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.
Кои храни трябва да мием и да не мием преди употреба
175189
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Утре е Велики Четвъртък - ден за пречистване: какво не трябва да правим и какви са обичаите
- Разтърсващите любовни съвети на един разведен мъж
- Любовната история на Хелън Мирън и Лиъм Нийсън
- Разтърсващата любовна история на Пенчо Славейков и Мара Белчева
- Ето как изглеждат днес актьорите от "Туин Пийкс"
- Днес е Разпети петък: какво правим и какво е забранено