-
4/5. Кои храни трябва да мием и да не мием преди употреба
Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.
Кои храни трябва да мием и да не мием преди употреба
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Бабината диета, която топи мазнините без гладуване
- Лора Каравелова - момичето, което умря от любов
- Неочакваният признак, че една двойка рано или късно ще се разведе
- Тайните за красота на французойките (ключът е в една думичка)
- Забавен ТЕСТ: Избери и разбери каква вещица си ти!
- Най-култовите цитати от "Приятели"
