-
4/5. 5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Картофи (Проблеми със съхранението и соланинова токсичност)
Картофите са основна част от много есенни и зимни ястия, но ако не се съхраняват правилно, могат да станат вредни. Когато картофите са изложени на светлина или се съхраняват неправилно, те развиват зелени петна, които са признак на соланин, токсичен химикал, който може да причини гадене, главоболие и дори неврологични проблеми в големи количества. Докато готвенето може да намали нивата на соланин, най-добре е да избягвате картофи, които показват зелено оцветяване или са покълнали.
Внимавайте за: Зелени петна и покълнали картофи, които могат да показват соланинова токсичност.
5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Още от галерии
„Изневерих в нощта преди сватбата“: Деми Мур с признание, което разтърси Холивуд
От Холивуд
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Хората, родени на тези дати, имат специална карма
- Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи
- 9 храни против високо кръвно
- Лора Каравелова - момичето, което умря от любов
- Историята на 14-годишната Фреди, която е съблазнявала и убивала нацисти
- Докато смъртта ни раздели: кои са двойките с най-дългите бракове сред българските звезди
