-
5/5. 5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Кейл (намеса във функцията на щитовидната жлеза)
Кейлът е питателна сила, но твърде много от него може да бъде проблематично, особено за тези с проблеми с щитовидната жлеза. Кейлът, заедно с други листни зеленчуци като спанак и зеле, съдържат гойтрогени, съединения, които могат да повлияят на функцията на щитовидната жлеза, като инхибират усвояването на йод. Това потенциално може да доведе до хипотиреоидизъм, особено при хора със съществуващи заболявания на щитовидната жлеза. Въпреки че умерената консумация на зеле е добре, разумно е да се балансира с храни, богати на йод, особено през по-студените месеци, когато щитовидната жлеза може вече да е под напрежение.
Внимавайте за: Проблеми с щитовидната жлеза, причинени от прекомерна консумация на къдраво зеле или други гоитрогенни зеленчуци.
5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Още от галерии
„Изневерих в нощта преди сватбата“: Деми Мур с признание, което разтърси Холивуд
От Холивуд
Хороскоп за деня
Най-четени
- Хората, родени на тези дати, имат специална карма
- Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи
- 9 храни против високо кръвно
- Лора Каравелова - момичето, което умря от любов
- Историята на 14-годишната Фреди, която е съблазнявала и убивала нацисти
- Докато смъртта ни раздели: кои са двойките с най-дългите бракове сред българските звезди
