-
2/3. 3 вкусни и интересни рецепти, с които да оползотворите останалите яйца от Великден
Пица с яйца, бекон и горгонзола
За тестото:
♦ 7 гр суха мая
♦ 1 с.л. захар
♦ 1 чаша топла вода
♦ 3 чаши брашно
♦ 1 с.л. зехтин
♦ Сол и черен пиперЗа плънката:
♦ 2/3 чаша сос за пица
♦ 2 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета
♦ 4 парчета бекон, нарязан на ситно
♦ Сирене Горгонзола
♦ Пресни листа босилекНачин на приготвяне:
В купа смесете заедно маята, захарта и топлата вода и след това я оставете да шупне за около 10 минути (или докато стане на мехурчета). Смесете течността с брашното, солта и зехтина, докато се образува тесто. Сложете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете 10 минути, докато еластично. С помощта на точилка разточете тестото с дебелина около половин сантиметър и го поставете в тава за пица. Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте тестото със соса, отгоре поръсете със сиренето и бекона. Печете 15 минути или докато коричката стане златистокафява и сиренето се разтопи. Добавете твърдо сварените яйца и листата босилек.
3 вкусни и интересни рецепти, с които да оползотворите останалите яйца от Великден
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- 4 филма, които всяка жена трябва да гледа сама
- 14-те най-добри секс съвета на всички времена
- Любов като на филм: Красивата история на Кърт Ръсел и Голди Хоун
- Икигай или как да разберем за какво сме родени на този свят
- А в събота вечер всички правят секс
- 14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела