Жената е стихия, а мъжът ѝ трябва да остане до нея, когато останалите се евакуират

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Откъдето и да го погледнете, жената е най-сложното, нежно, красиво, любящо, странно, отдадено и крехко същество на тая планета. Тя е причината за сътворението на нов живот. Нейна е утробата, в която започва всичко. Самото ни съществуване тръгва от там. От жената. Тая система от чувства и емоции.

Преди имах една такава тениска – мъж и жена, изобразени отвътре като роботи. Роботът-мъж имаше само две копчета – ON  и OFF. За включване и изключване. От своя страна, роботът-жена бе целият омотан в някакви жички, свързани помежду си в неделимо цяло. 

Така е и в действителност. Мъжът е много по-семпло устроен от жената. За него е достатъчно да има секс, домашен уют и донякъде разбирателство. Защо обаче има толкова нещастни двойки по света? Какво ги разделя? Често пъти съм си задавал тоя въпрос – защо жената плаче, докато мъжът хърка от дясната ѝ страна? Отговорите на това мое питане всъщност са безброй, но ми се струва, че бих съумял да ги обобщя и с една дума – незадоволеност.

Преди да сте ме разбрали погрешно, нека поясня – не говоря само за сексуална незадоволеност. Но и тя присъства. Виждал съм с очите си разликата между нервната и излюбената жена. Нервната жена е нервна, именно защото не е излюбена. Няма как да не ѝ личи. В действията, в маниерите, в движенията, ако щете. 

Или иначе казано – светът не е крив, ние сме кривите. Всичко е въпрос на отношение. Според мен това, да носиш всеки ден на половинката си цветя и същевременно с това да се дъниш нон-стоп в ежедневието, отдавна е демоде. 

Какво ще кажеш да се огледаш в нея, приятелю? В най-чистото ѝ. В най-съкровеното. Виждал си я гола в спалнята, това е ясно. Виждал ли си я обаче гола отвътре? Съблечена от всякакви страхове и лишена от всякакви съмнения, дилеми и двоумения. Предостави ѝ възможността да бъде плаха пред тебе, слаба, несигурна.

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Дай ѝ шанса да се колебае и дълго да избира. Остави я да цъфти пред теб. Да свети я остави. От теб не се иска кой знае какво. Просто я наблюдавай и запомняй всяка промяна в нея. Промените никога няма да свършат, бъди сигурен в това. И именно там е целият чар на нещата!

Както отбелязах в началото – жената е сложна система. Недей да допускаш в компютъра на съзнанието ѝ да влезе „вирус”. Би могло да стане доста страшничко! Причернее ли ѝ пред очите – гледай да бъдеш наоколо, а не да бягаш. Повечето бягат. Защото са зайци. Не бъди като тях. Заек може да бъде всеки. Остани тогава, когато останалите се евакуират. 

Спечели я. Хвани ръката ѝ в тъмното. Изведи я на светло. Едва ли ще съжаляваш.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти