За каква жена мечтае мъжът мечта

целувка двойка любов
Снимка: iStock

Преди няколко седмици в edna.bg излезе текстът за мъжа мечта и разбрахме, че такъв съществува. Това е супер новина. Не точно за мен, но по принцип не е лошо да знаеш, че мъжете могат да бъдат и типове, за които да мечтаеш. Но за каква жена мечтае мъжът мечта? А? Дай бе, дай да му намерим половинка на този пич, че е срамота да бъде сам. Вселенска загуба на ресурс е.

На първо място, това е мацка, която не е дребнава, кисела, егоистична и не брои. Какво не брои ли? Ми, не му прави сметка какво и за кого го прави. Обратното на дребнавата мацка е освободена мадама, която не показва, че го има, че е неин. Личи ѝ, че го има. Не показва, че ѝ липсва, личи ѝ, когато ѝ липсва. Не се сравнява с него, не се самоизтъква, не се замисля как и какво да направи, за да не бъде в неговата сянка. Защото на мъжа мечта не му пука дали ще е повече или по-малко от неговата мацка. На нея също.

двойка любов
Снимка: Istock

Мъжът мечта мечтае за жена, която изглежда еднакво съответно на парти на хипита, на парти в Студентски град, на симфоничен концерт в зала „България“ и на джаз фестивала в Монтрьо или в Банско. Мъжът мечта и жената мечта нямат място на парти с хипита и парти в Студентски град. Нито тя, нито той. Но ако попаднат, ще бъдат напълно адекватни на мястото.

Жената на мъжа мечта не е досадна. Тя не се натрапва и не го ангажира със себе си. Тя просто си съществува в неговата слънчева система и знае, че е слънцето му, но не и границата на слънчевата му система. Тя не го ревнува, макар и да знае, че обективно има защо да го ревнува. Мъжът мечта е мъж, когото жените искат да имат. Не искат да четат за него, не искат да знаят, че го има и че е излизал с Петя. Искат го за себе си, защото всичко, от което имаме нужда, е не просто някой до нас, а някой като никой друг до нас.

двойка любов връзка мъж жена танц прегръдка
Снимка: iStock

Но жената, за която мечтае мъжът мечта, е толерантна към въжделенията и търпелива към поривите. Тя знае, че мъжът мечта е нейният мъж. Той също. Тя обаче го знае преди него и понякога му го казва, за да може и той да е наясно как стоят нещата. Тя не се притеснява да му каже тези неща, защото нещата трябва да се казват, особено когато са очевидни, писани и съдбоносни.

Жената на мъжа мечта се справя чудесно и без мъжа мечта. Може би той може да смени гума по-бързо от нея, но той не е направил нищо за нейния успех. Тя може сама. Той може само да се радва на нейния успех и да се радва, ако остане в нейната сянка. Временно, за по-дълго или завинаги. Жената, за която мечтае мъжът мечта, ще оцени точно това. Тя знае какво иска. Знае каква кола иска, с какъв двигател и с какви екстри, може да си я купи сама, може и да я приеме като подарък, защото знае, че е подарък между равни, а не подарък с очаквания за подарък.

двойка любов
Снимка: Istock

Жената, за която мечтае мъжът мечта, знае какво иска. И иска деца. От него. Знае, че нейните деца могат да имат всякакъв баща, но този е най-подходящият. Той просто е вечен пич, а не донор на материал.

Жената, за която мечтае мъжът мечта, не е истерична. Може да е шумна и забележима, но това е заради нейното великолепие, а не заради нейната неуравновесеност. Тя знае, как се пише CV и може да напише фантастично CV, но никога не е писала CV. Никога не се е явявала на интервю за работа. Никога не е ровила в сайтове за по-добра работа, защото никога не е искала да бъде част от историята на някоя фирма. Тя просто е заета с това да пише историята на фирмата, в която е.

Жената, за която мечтае мъжът мечта, не се притеснява от миналото си. Тя знае и няма нужда да му го казва често. Ти си вторият. Няма първи.

жена любов
Снимка: Unsplash

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симеон Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти