Какъв мъж е мъжът мечта?

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Понеже си чувала за изключително якия израз – „мъж мечта“ и най-често го използваш за мъж, който не е твоят мъж и който примерно е пуснал пералнята, ще се опитам да дам моята дефиниция за този митичен мъж.

Най-напред това не е някакъв изчезващ вид от приказките, а съществуващ свестен човек, който всички познаваме. Това са наблюдения по познати, нищо повече. И така – мъжът мечта е мъж, за когото средностатистическата жена мечтае. Това е ясно. Странно ми е защо е с някого, за когото не мечтае, но това е друг въпрос.

Като начало той е умен. Умният мъж не е дървен философ, който знае много неща и не му спира устата на маса, а е мъж, който има вродена и придобита мъдрост, заради книгите, които е чел, филмите, които е гледал, концертите, на които е бил, и разговорите, които е попивал. Умният мъж е слушал интересни хора, а е слушал интересни хора, защото е имал възпитанието и интуицията да ги намира, а е имал възпитанието и интуицията да ги намира, защото не е имал комплекса да бяга от тях, ако изглеждат като умни, а не атрактивни, модерни и вървежни хора.

мъж секси красив
Снимка: Istock

Мъжът мечта е щедър, интересува се от хората и средата, проявява емпатия.

Прави си ракия, но не защото е по-евтино от това да си купува ракия, а защото се кефи на неща, които прави с ръцете си и защото ракията му е страхотна. Между другото, излиза по-скъпа от купешката, но мъжът мечта никога не е бил дребнав.

Мъжът мечта е отговорен. Етомилогията на думата отговорен е „способност да даваш отговори“. Не възможност, способност. Способността да даваш отговори е способността да знаеш какво да правиш при нормални и извънредни обстоятелства. В тази връзка никога не пита - „И ко ша праим сига?“. Още по-малко с нотка на истерия и безпомощност. Той знае какво ще правите. И най-вероятно вече го е направил.

Мъжът мечта е усмихнат, дори когато усмивката му грешно е възприета като слабост и наивност.

Мъжът мечта може да обясни точно какво работи и никога не използва думи като „имам бизнес“, „правя проекти“, „движа проекти“ или „занимавам се с различни неща“. Той е ентусиазиран, а не кисел.

Нали се сещаш, че мъжът, за когото говорим, никога не казва на децата си - „Ходи питай майка ти“, без значение какъв е въпросът.

Мъжът мечта има отговори, а не въпроси. Най-често той е отговорът.

мъж секси красив
Снимка: Istock

Мъжът мечта има Нокия с копчета, защото така иска и няма скъп смартфон, ако фирмата му го е подарила с рекламна цел, но той не харесва марката. Без значение дали смартфонът струва 1000 или 2000 лева. Мъжът мечта има нещата, които има, защото ги иска, а не защото са му безплатни, евтини, служебни, подарени и т.н.

Той знае какво отбелязваме на Никулден, а не само какво се яде на Никулден.

Останал е в България или се е върнал в България по собствено желание. Тук е, но е гражданини на света. Чувства се еднакво добре в Благоевград и в Берлин. Никога не казва „Вие, тука“.

Не праща смс-и за благотворителност. Плаща в брой за каузи, в които вярва. Няма готов отговор, защо не плаща данъци изобщо или в пълен размер, а знае много добре, защо плаща всичко.

Не кара дизел.

Никога, абсолютно никога няма готов отговор, с който да обясни провала си и да посочи някого извън себе си. Гласува. Много добре знае за кого и защо.

Никога не прави „колкото може“. Прави колкото трябва. А! Нали започнахме от пералнята в началото на текста. Е, мъжът мечта знае как да я пуска, как, колко и с какви дрехи да я зарежда и на каква програма на пере.

мъж секси красив
Снимка: Istock

Мъжът мечта абсолютно никога не е по-красив от една нормална жена. По принцип мъжът, който и да е мъж, не би трябвало да е по-красив от една жена. В тази връзка, нашият пич абсолютно никога и не изглежда по-добре подържан от една нормална жена. Това не му е цел, не му е център и не му е смисъл. Мъжът мечта е освободен от нуждата да се огледа набързо в някое огледало и да си направи още по-бързо селфи, за всеки случай.

Каквато и позиция да заема и каквото и да работи, той изглежда като голям шеф, като собственик, а ако е такъв, никога не казва, че е такъв. Това се нарича признат авторитет. Мъжът мечта е точно такъв.

Естествено, че гледа жена си така, както всяка жена иска да я гледат. Не телешки, не овчи, не през нея, не около нея, не приятелките й покрай нея. Нея. С поглед, който казва всичко, без нужда от допълнителни въпроси и уверения.

Мъжът мечта е този, който искат да станат децата му, когато пораснат. Той е този, който когато и да намериш е късно, заради всеки час, който си прекарала без него. И не забравяй, мъжът мечта не принадлежи на абстрактните ти мечти, а обитава реалността. Не е един, много са. Правят света такъв, за какъвто мечатеш.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти