Важно е да празнуваме, докато чакаме добрите новини

жена пролет
Снимка: Istock

Една от ирониите на живота е, че винаги очакваме нещо да се случи, а то така и не не се случва. Тази надежда рядко се подхранва от усилията ни да променим себе си и всичко около себе си, защото по някакви неведоми пътища сме стигнали до извода, че от нас нищо не зависи.

Като че ли вярваме в съществуването на Годо, който все пак някой ден ще почука на вратата ни, за да ни предаде с усмивка много поздрави от Бекет.

Всяка пиеса има своя момент на възторг, но понякога сме склонни да ръкопляскаме в най-неподходящия момент. Същото е с приказките – мечтаем за красив край, но ни впечтляват най-отрицателните герои в тях.

За мнозина търпението е положително качество. Но да чакаш със скръстени ръце съдбата да ти поднесе на тепсия успех, приятелство и любов е равносилно на пълно разочарование. Дори дърветата, които изглеждат неподвижно приковани към земята, общуват помежду си, помагат си едно на друго, разпределяйки жизнените си сокове така, че да има за всички. Те не само могат да говорят, но не спират да го правят, за да разберат кой от ближните им има нужда от помощ.

жена пролет
Снимка: Istock

Думите могат да объркват, но готовността да се вслушваш е достатъчна, за вземеш правилното решение.

Лесно е да позволиш на миналото да обърка настоящето. Който не е допускал грешки, няма как да знае кое правилно и кое – не. Но да стоиш безучастно и да разчиташ на симпатията на провидението, за да се променят определени обстоятелства, е диагноза, за която лечение с хапчета не съществува.

Важно е с някои неща да се справяме сами, просто така е устроен животът.

Вместо да трупаме тъга, разочарование и отчаяние, трябва да се отърсим от неосъзнатата си апатия, да осъзнаем, че именно сега е моментът да предприемем действия, които ще изгладят отношения, ще накарат любовта да размисли в името на предстоящото добро, ще ни отведат там, където отдавна искаме да се върнем, ако не беше страхът да заявим готовността си за промяна.

жена пролет цветя уют
Снимка: Istock

Вместо да стоим в тъмния ъгъл на стаята, трябва да излезем навън и да приветстваме пролетта, която възражда самия живот. Защото животът сам по себе си е най-невероятната красота, която вселената е могла да сътвори. Наистина „добрите новини са на път“, но за да ги срещнем, е нужно да напуснем собствените си затвори, които ни вменяват измамна сигурност в свят, обречен да бъде споделян с другите живи същества.

Сега е моментът да празнуваме. Сега е моментът да танцуваме, да се смеем и от сърце да се радваме на всяка секунда, която ни е подарена. Сега е моментът да се прегръщаме и да се целуваме, докато чакаме добрите новини, докато чакаме нещото да се случи. Да празнуваме до несвят като в абсурдна пиеса, за която и Бекет благородно би ни завидял.

игра
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти