Уроците в любовта са надценена работа

жена любов
Снимка: Unsplash

Ралица Генчева

Многото мъже не правят жената по-силна, по-привлекателна, по-опитна. Също така не я правят безчувствена, нито цинична, нито преситена от любов. Правят я просто по-объркана и по-малко намерена.

Колкото повече връзки, толкова повече белези. Спрях да вярвам в уроците. Вече вярвам само в белезите. Под тях е красотата. Под тях е любовта. Уроците в любовта са надценена работа. При мен не проработиха, нито при жените, които познавам.

жена любов
Снимка: Unsplash

А за белезите се търси някой достатъчно смел, за да се опита да ги заличи. Някой наистина безстрашен - да види, че не може и въпреки това е готов да те обича с тях. С имената по кожата ти, които никога не си му казвала. Да те обича въпреки всички пъти, когато друг е държал ръката ти. Да те обича повече, отколкото мрази всички, които са обезцветили света ти.

Големите любови са вълшебни, но не са вълшебници. Те прелитат над миналото с крилата си, но не могат да го заличат от географската, пардон, душевната ти карта.

жена любов
Снимка: Unsplash

Колкото повече са те обичали, толкова повече си се разделял. Колкото повече са те наранявали, толкова повече си се обезверявал. Колкото повече любов си правил, толкова по-малко тайни са останали за откриване. Колкото повече си вярвал, толкова повече си се чупил.

Колкото повече си се чупил, толкова по-малко си се събирал.

Многото мъже не правят жената по-намерена. Правят я по-изгубена. Карат я да сравнява. Карат я да се буди през нощта с мисли за друг, всеки път, когато някой я разочарова. Карат я да се бори малко за много хора, вместо най-много само за един.

Карат я да мисли, че любовта ще чака. Че тя управлява времето. Господарката на влюбванията. Докато един ден разбере, че прекалено много са я ограбили. Повелителката на белезите.

Толкова много са взели, че не е останало за раздаване.

жена любов
Снимка: Unsplash

Пазете колкото се може повече, за да има един ден какво и на кого да давате. И за да му го поднесете без гарнитура от белези и бъгаво сърце, което постоянно трябва да се рестартира. Толкова често, че надписът върху бутона вече се е изтъркал и не се знае дали натискате “Back” или “Enter”.

Оставете място по кожата за Него. Повече, повече, повече! Пазете си душите с любовта.

Прочетете още от Ралица Генчева:

Излъгали са ни какво е щастие

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти