Уинона Райдър разследва мистериозно изчезване и още (Плейлистът на Edna #18)

Уинона Райдър Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Преди и Плейлистът да си е взел летен отпуск, време е за ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Кралицата се завърна

Бионсе официално даде начало на лятото с първата си нова песен от доста време насам - “Break My Soul”. С този завой към денс жанра тя ни носи перфектния летен химн за освобождаване от всичко, което ни коства незаслужени нерви. Още по-хубавото е, че шест години след “Lemonade” новият албум на Куийн Би излиза на 24 юли със заглавие “Renaissance”, а светът няма търпение за него!

Правилните посоки

Чарли Пут продължава със заразителното поп звучене, като този път е в компанията на Чонг Кук от BTS. В “Left And Right” двамата разказват за трудностите по пътя ни, през които няма как да преминем освен продължавайки напред с единия крак пред другия. Чувството за движение и пространство се подсилва и от кадрите от видеото към сингъла, трети поред от настоящия албум на Пут “Charlie”, от който преди това слушахме и “Lightswitch” (припомнете си тук).

От големия екран

Тейлър Суифт отново доказва майсторството си на текстописец с “Carolina”, записана за филма „Където пеят раците“. Нежното призрачно звучене се доближава до това от последните два албума на изпълнителката – “Folklore” и “Evermore”, по чието време е създадена и песента. Според екипа на продукцията тя идеално улавя атмосферата от историята, а в това ще се убедим и когато екранизацията на едноименната книга от Дилия Оуенс излезе в кината у нас през август.

КИНО

Надеждата, която спасява

След филма “Wonder” (2017), в който Джулия Робъртс и Оуен Уилсън играят родители на момче с рядко заболяване, през 2022 г. излиза „Бяла птица: История от „Чудо“ (“White Bird: A Wonder Story”). Сюжетът му проследява Джулиан – едно от децата, тормозили Оги, след преместването му в ново училище. Когато от Париж пристига неговата баба (Хелън Мирън), тя му дава урок за силата на добротата, като му разказва за собственото си трудно детство в окупирана от нацисти Франция и подадената ръка, която човек винаги помни.

В търсене на отговори

В трилъра “Gone In The Night” една двойка заминава на усамотение, за да открие, че друга вече е заела резервираната колиба в гората. След като четиримата се съгласяват да останат там заедно, на следващия ден Кат открива, че партньорът ѝ е изчезнал заедно с половинката на другия мъж. Връщайки се в града, въпросите около мистериозното изчезване я тласкат към собствено разследване, за което търси помощ от собственика на колибата. След фестивала SXSW филмът получи добри оценки за своите обрати, непредвидимост и играта на Уинона Райдър в главната роля, подпомогната от Дърмът Мълрони.

Началото на края

Ако емоциите от първите седем епизода са ви дошли вповече, още не сме видели кулминацията. Финалът на четвъртия и предпоследен сезон на “Stranger Things” идва на 1 юли в Netflix и време да си да разчистим графика си и приготвим кърпички - последните два епизода поотделно са с дължината на пълнометражен филм, а вече добре знаем, че не всички герои ще се измъкнат живи след очаквания сблъсък с Векна. Братята Дъфър обещават подобаващ завършек на най-мрачната и драматична глава от сериала, в който ще видим по-сложно изпълнение и повече специални ефекти от всякога.

ОЩЕ

60 години назад

Ако не беше ограничена от сянката на съпруга си, Присила Пресли вероятно щеше да остави още по-голям отпечатък върху модата и киното. 77-годишната бизнесдама с опит като модел и актриса обаче има достатъчно емблематични визии, за да бъде новият гост на Vogue, който разказва за еволюцията във външния си вид през годините. От късата коса до характерния ѝ буфан през 60-те, който в наши дни вдъхновява и Лана Дел Рей за косата си, през денима от 70-те и личният ѝ бляскав почерк за снимките на „Далас“, Присила разказва и как е успяла да избегне папараците при избора на сватбена рокля – като обикаля магазините дегизирана и придружена със свой приятел, смятан за бъдещия младоженец.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти