Тихо, да не се събуди Рибата. В царството на Лъва, тя е Жената!

f
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

Нали знаете какво се случва, когато на някое домашно парти, се появи астролог.

Гостите забравят разговорите за политика, девалвация на ценности, инфлация, зимни гуми, светски клюки и се усукват около астролога за някои и друг звезден коментар за по-личните им проблеми. Същото се случва, когато на парти се появи гинеколог. Жените се скупчват около него, сякаш е филмова звезда, но затова няма да говорим сега.

На нашата маса няма гинеколог. Астрологът едва е отпил няколко глътки вино и най-младият Лъв не издържа на напрежението - атакува директно?

- О, ти си астролог? Аз съм Лъв. Какво ще кажеш за мен?

- Хич не се притеснявай, всички зодии преди Лъва, съществуват за твое удобство – отвръща астрологът с усмивка и оставя вилицата, защото му е ясно, че няма да успее да хапне нито хапка, докато не обясни на Лъва колко е специален. – Лъвът не се ражда току-така. Преди това трябва да има някой, който е видял каква е огнената течност, за да не го изгори. Това е Овенът. След което се ражда Телецът, за да опита храната, за да не го отрови. Близнакът идва, за да провери дали въздухът е подходящ, а Ракът уточнява дали водата става за пиене. Едва тогава се ражда Лъвът и започва да пирува и гуляе. И след гуляите, какво става? Ражда се Девата, за да почисти.

- Никога не бях мислила за такава трактовка на зодиите – казва Девата на нашата маса. И с надежда, че някой все пак ще бъде благодарен за почистването, пита: А Везните, те как се вписват в картинката?

- Везната е първата зодия, която се ражда, за да партнира. Тя се появява в ситуация, в която има единични зодии, които са си самодостатъчни. Идва първият партньорски знак и застава срещу Овена. А той й казва: „Махни се, защото ми пречиш да виждам“. Везната отговаря: „Не ти преча. Ти не забелязваш, че в мен можеш да огледаш своята красота“. Те не правят конфликти, фантастични са, най-добрите партньори. 

f
Снимка: Thinkstock

- А Скорпионът след това как намества баланса? – продължава да нервничи Девата, защото каквото и да си говорим, този пример за партньорство й изглежда  доста неравностоен с това „Махни ми се от очите“, „Няма, огледай се колко си красив“...Да, бе, красив си докато не те подхване Скорпиона, чини ми се.

- Скорпионът руши – казва Астрологът и Девата си отдъхва „Знаех си, че съм права“ – Толкова много са съградили преди него. Телецът е дошъл, взел е всички богатства на Земята, Близнакът е дошъл да му ги открадне. Ракът е дошъл да създава семейство, да се погрижи животът да не умира. И всички тези градежи, градежи, градежи, трябва някой да ги срине, за да дойде новото. Това е ролята и специалната мисия на Скорпиона. Убива всичко старо, за да дойде всичко ново.

- Иновационен тип – доволен е Скорпионът, чиито рожден ден празнуваме.

f
Снимка: Thinkstock

- Те са срутващата зодия на остарели модели на поведение и взаимовръзки. Той идва след партньорския знак, затова руши дори и остарелите модели на партньорства. Изчиства ги. Но също е партньорски знак – той е новатор в партньорството.

- Съгласна съм, че срутва бая неща Скорпионът, но според мен, хората му се ядосват затова. И не са много окей да го последват – намесва се Девата, която знае и какъв боклук оставят Скорпионите след разрушенията си.

- Точно така, когато се появи новото, трябва и Учител. Така се ражда Стрелецът. Той е Учителят на зодиака. Всеки има нужда от Стрелец в живота си. Той е късметлия и е богопомазан. Но най-големите късметлии в зодиака винаги са Лъвовете.

- Ами да, ти си се оженила за Стрелец – каза съпругът на една Лъвица. – След Стрелецът кой идва?

- Козирогът. Тъй като Стрелецът е с много разперени пръсти, Козирогът идва да научи хората на дисциплина. Да се изкачва по планини, да копае в подземията, да вади диаманти, злато,  да търси в Земята. Защото Стрелецът толкова се е раздал, че просто нищо не е останало на земята. И трябва да дойде Козирогът, за да се съберат блага наново, да научи хората на дисциплина. Те правят бурканчета с чушки, туршийки. Козирогът не може да живее ако не прави такива бурканчета - за него това е животоспасяващо. Най-добрият знак за Козирог мъж, е жена Рак, защото тя не обича да пазарува и не му съсипва парите.

f
Снимка: Thinkstock

- А за Скорпиона кажи, кой е най-подходящ партньорски знак?

- Всичко...

- Всичко ще разруши – дружно се расмяхме.

- А за жена Козирог кой е най-подходящият партньор?

- Не може да се каже със сигурност. Те са малко опасни. За себе си са опасни. Трябва някой мъж да е много, много хай, за да е добър за нея.

- Има логика в тази приказка, след дисциплината на Козирога, идва свободата с Водолея, нали така? – Девата отново вътрешно се радва на подредения си ум.

f
Снимка: Thinkstock

- С Водолея нещата са малко по-сложни. Те се мислят за подвижни, а всъщност са най-неподвижният знак на зодиака. Той седи при майка си обикновено. Рядко сключва бракове. Много е тежко за тях, защото ако създаде партньорство, трябва да бъде отговорен, нали? Това е страшно трудно за един Водолей.

- Знам, аз съм с Луна във Водолей и пак е трудно. Разбирам ги.

- Но пък е хубаво с технологии да се занимаваш. Ето, гледам записи правиш, добър телефон имаш. Всичко свързано с технологии храни душата ти. Слънцето ти е в Дева – имаш дисциплина. Имаш дете Лъв, след което да почистваш. Родила си си нещо, което да ангажира слънчевия ти знак. Организирала си си работа, така че да живееш дълго. Щом има след кого да чистиш, няма проблеми. Когато помагаш на хората да почистят, ще имаш пари да си нахраниш душата. Душата ти се храни от нови технологии, супертехника, космос, всичко, което е много откачено и отвлечено от реалния живот.

- То и Рибите не са баш в реалния живот...

f
Снимка: Thinkstock

- О, Рибата е най-заспалият знак на зодиака. И се пазете – ако Рибата се събуди, може всички да ни няма.

- По-добре да си спи, така ли?

- Да, защото това е илюзията. Едва когато рибата се събуди, всички ще разберат, че това, което мислят за реалност, е илюзия и тогава няма да има смисъл да съществуват повече. Тя поддържа илюзията за всички нас. Сто процента женски знак. Много е трудно за мъж да се роди в знак Риба. Мъжът, роден в знака на Риба, също е жена в душата си. Емоцията е по-водеща от чистия прагматизъм. При тях няма дуално виждане, а спираловидно – не се знае в следващия момент какъв „Амин“ ще им дойде. За една жена това е перфектно. Ако искаме да се учим как да бъдем жени, трябва да наблюдаваме жените Риба.

Забавно е да има астролог на партито и някой, въоръжен с технологии за запис и позволение, да сподели тази приказка за зодиите.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти