Ще ми вземеш мъжа, ама другия път!

Ще ми вземеш мъжа, ама другия път!
Снимка: netinfo

Маргарита Петкова

Мъж не се взима, уважаеми дами и господа.

Това не е забравено списание в градския транспорт, търкулнал се портокал от мрежата с покупки, оставен до боклукчийските кофи плик с дрехи, които вече не са ти по мярка или саксия с фикус, изнесена на стълбищната площадка. Списанието можеш да си прибереш, да го прелистиш, дори да го прочетеш, ама няма да си го сложиш в рамка на стената, я.

Портокалът – берекет версин, кой ще се връща, при положение, че забележи липсата му, да го търси, яж го и да ти е сладко. Пликът с дрехите, ако и да са маркови и чисто нови, явно са вече абсолютно ненужни, взимай и щом ти стават, носи със здраве. Фикусът явно е  непотребен, невписващ се в домашния уют, затова и с радост ще се остави да бъде прибран и обгрижван от нови стопани. Тоест ти взимаш изгубени или предоставени на вниманието ти вещи.

Мъжът не е вещ. Поне моят.

Снимка: netinfo

Той си е отделна личност, на която аз не съм притежател. Аз съм си неговото момиче, защото ме е избрал. И той си е моят човек, защото съм си го избрала. От тук нататък – няма взимане-даване. И никога не ме е било страх, че някоя ще ми го вземе, този мой мъж. Нали първо той трябва да й се даде?

Не изключвам възможността да го причакаш с пет яки мацки, да му метнеш роклята си на главата и да го отмъкнете я в някоя квартална кръчма, я в някоя хотелска стая, където да го употребиш по предназначение и да го направиш твой за една нощ или за 1001 нощи. Мооооже. Дори това, както виждаш, не изключвам съвсем. После той пак ще се върне. При мен. Този мъж е мой и няма как ти да промениш това.

Снимка: netinfo

Аз не съм го вързала за полата си. Той е свободен да ходи, където и с когото си поиска. Ако реши – с тебе. Или с някоя от приятелките ти. Или и с шестте накуп. Може го, прави го. Мислиш ли, че с това престава автоматично да е мой? Значи не познаваш мъжете. Истинските мъже, не съществата с мъжки полови белези.

Оооо, и не ми излизай с номерата, че не ме обича, защото ти е обърнал внимание по всички мъжки начини, влизащи в това понятие. Ако ти го обърне, отвъд нормалното поднасяне на огънче към цигарата ти, доливане на чашата с вино, изпращане до квартирата ти с галантно платеното от него такси. Че той нямаше да е моят мъж, ако не се държи точно така. Смяташ, че вече е наполовина поне твой, защото е възпитан да бъде кавалер, а не криворазбран местен мачо? Боже, на какви сульовци си попадала, бре жено?! С какви пульовци си общувала, бре девойко?!

Снимка: netinfo

От какви мульовци си очаквала споделеност на хляб и постеля, бре малката?! Извинявай, ама дано да имаш отговори и те да са отрицателни. За да не съм нито голословна, нито декларативна, ще ти го обясня с думи прости. Винаги съм знаела, че моят мъж може да срещне много по-красива от мен жена, много по-умна, много по-добре поставена в обществото, много по-богата, по, по, по… Пълно е с такива, щото ни съм първа хубавица, ни вечно млада, не заемам постове и управленски лостове, богатството ми е в главата и в средствата, които цял живот съм печелела с честен труд, а наследство нямам откъде да получа, ни един чичо в Америка, ни една реститутка в рода ми, изобщо съм си най-средностатистическа, погледнато откъм тази страна.

Снимка: netinfo

Но – погледнато от другата, никога и никъде няма да срещне втора аз. Оттук нататък – да се тръшкам, че някоя ще ми го вземе? Да не съм луда! Този мъж е мой, с него си знаем и зъбите, и мечтите, и делниците, и празниците, и комедиите, и трагедиите, и доброто, и злото, и радостите, и скърбите, и здравето, и болестите, и как беше още – докато…

Е, да, Оная с косата, пред нея не преда, тя може. Когато. А дотогава ще го изпращам и ще го посрещам. Нали ти казах, че където и да ходи по мъжките си дела, при мен се връща. При мен ще продължава да се връща.

Снимка: netinfo

Защото мъжете обичат свободата си, а аз съм неговата свобода. И по тази причина ще ми го вземеш, ама другия път! По-вероятно е да ти купят куче.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти