Разбиване на митовете за мъжете под чехъл

e
Снимка: iStock

След като разгледахме въпроса за егото в човешките отношения ми се иска да насоча вниманието ви в една друга посока, над която се замислих напоследък. Честно сме чували в мъжките компании да се обсъжда между приятели, че този или онзи бил под чехъл. Тук веднага ми хрумва един въпрос: какво точно означава да си под чехъл?

Ако означава да уважаваш жена си и да се съобразяваш с нейните желания, доколкото те не възлизат отвъд нормалните граници, ако да си под чехъл означава да не се държиш с нея като диво животно и да проявяваш разбиране в дадени трудни ситуации, ако да си под чехъл означава жена ти да бъде приоритет номер едно, например пред футболния мач – то и аз съм под чехъл и мога да го заявя с гордост! И далеч не смятам, че съм единственият!

e
Снимка: iStock

Вече стана демоде мъжът да се държи нормално, той трябва да е мачо, батка и не знам си още какъв! Иначе става моментално под чехъл.

Сега обаче ще ви шокирам тотално със своето следващо размишление – защо както има мъже под чехъл да няма жени под чехъл. Като разбира се тук поставям термина в плътни кавички. Обяснете ми този двоен стандарт, защото аз не мога да си го обясня. Опитах. Нещо не мога да включа.

e
Снимка: iStock

Толкова много жени дават мило и драго за своите партньори, съобразяват се с тях изцяло за щяло и нещяло, перат, чистят, готвят, грижат се за децата, за домакинството, за дома и така нататък. Както се казва – поемат всичко вкъщи и те са си избрали така! Защо те не са под чехъл? Защо няма движение в тяхна защита. Защо най-малкото няма термин жена под чехъл, след като всяка трета е такава. Може и да не е трета. Може и да е всяка втора. Като нищо.

e
Снимка: iStock

Жените обаче си мълчат и не се оплакват. Такава била тяхната функция! На мълчаливи, красиви изпълнителки на желания. Такава била тяхната мисия! Да не се обаждат и да не се оплакват! Но иначе само мъжете, горките ние, само на нас се пада тази сложна съдба да сме под чехъл.

Ами разкарайте го този чехъл най-после и спрете да мрънкате! Стига с тия митове! Божествени създания имате до себе си, а не ги оценявате! Ето така се остава без половинка! И с чисто нов чехъл! Бъдете здрави!

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти