Пролетният грим на 2018-а: между светлината и тъмнината

г
Снимка: Jill Stuart, MaxMara, Anna Sui

Биляна Божилова

Тъмен и мистериозен или светъл и романтичен? Дързък и провокативен или нежен и закачлив? Гримът на пролетта се включва във вечната битка между контрастите.

Всяка от тенденциите е толкова отчетливо изразена, че една жена може да изглежда като десет различни само с помощта на грима.

Секси провокаторка с черен опушен грим или с ефект „котешки очи“. Парти мацка с брокат или блестящи камъчета. Нежна романтичка с натурални и прасковени нюанси. Закачлива авантюристка с ярки сенки за очи. Изкусна прелъстителка с червени устни. Палаво момиче с поглед а ла Туиги.

Коя роля ще изберете зависи от грима, на който ще заложите. Тенденциите са благосклонни към всяка от изброените визии.

10-те топ грим тренда за пролет 2018 изглеждат така:

Черен опушен грим

Грим, с който светлите очи изпъкват още по-силно, а тъмните се превръщат в мистериозна загадка. Омагьосващ поглед, който се постига с черен молив или очна линия и щедро количество черни сенки за очи.

Снимка: netinfo

Ефект „котешки очи“

Прецизно очертаните очи превръщат погледа в магнит за възхищение. Очертаването на окото с черен молив или очна линия е най-малкото, което може да направите, за да постигнете напълно различна визия.

Снимка: netinfo

Блестящи камъчета

Много нежен и интересен тренд, подходящ както за поводи, така и за ежедневието. Не е необходимо да слагате никакъв друг грим на очите. Достатъчно е да залепите няколко блестящи камъчета на произволно разстояние.

Снимка: netinfo

Металически тонове

Още и още блясък с брокат и сенки за очи в металически нюанси. Брокатът може да го оставите за специални поводи, но металическите сенки за очи са идеални дори за делова среда.

Снимка: netinfo

Натурален грим

Чиста кожа и блясък в очите – това е достатъчно за естествено излъчване. Може да си помогнете с коректор или тониращ крем за освежаване на тена на кожата. 

Снимка: netinfo

Прасковени нюанси

Романтичен тренд, който „отваря“ окото и оптически уголемява очите. За по-въздействащ ефект може да нанесете прасковените сенки за очи не само върху горния, но и върху долния клепач.

Снимка: netinfo

Ярки цветове

Акцентът е в очите. Те са със сенки в ярки цветове – оранжево, синьо, зелено, лилаво и т.н. Устните са без или с бледо червило. 

Снимка: netinfo

Червени устни

Пореден реверанс към класиката. Червеното червило е най-доброто женско оръжие за съблазняване. Комбинирайте с лек грим на очите.

Снимка: netinfo

Тюркоазена магия

Ако има цвят, който да изпъква в грима за очи, това е тюркоазеното. А очите, гримирани с него, са като озарени от лазурна светлина.

Снимка: netinfo

Туиги стил

Извити мигли с няколко пласта спирала като на известния модел от близкото минало Туиги. В модерния вариант миглите са сгъстени по няколко.

Снимка: netinfo

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти