Принцесата в мен пак ще я събудят

принцеса
Снимка: iStock

С тази приказка за спящата красавица сме заспивали всички. Като деца.

Като поотраснали сън не ни е хващало дали Боби от другия блок или Жоро от фитнеса, или ох, оня, дето идва с мотора да вози сестрата на Грациела, няма да се преобрази някак на мечтания принц, дето ще ни събуди… Но унесени в мечтания, забравяме, че за да се събудиш принцеса, трябва да си заспала като принцеса. По дефолт и по Шарл Перо. Което си е напълно невероятно, та чак невъзможно.

Правилата, които трябва да спазват малките принцове и принцеси

Теорията на вероятностите съществува, който иска да се запознае, въпреки че тя не е приложима на практика в ежедневието толкова, колкото се надяваме. Теория на невъзможностите обаче няма, а всеки ден я живеем. Да, някои са чували онази крилата фраза „Няма невъзможни неща“, ама крилатите фрази не са приложими в битието, освен като изключения.

Човек може да победи себе си, но не и непроменимите обстоятелства. Не бъркайте амбициите с възможностите. Ние минаваме през различните периоди в живота си, само за да разберем кое може и кое не може. Кое е възможно и кое не, кое е в нашите възможности и кое никога няма да е. Тоест, след като тате не е цар, ние не сме принцеси. Можем да станем царици, ако някой цар се ожени за нас, стига да пасем гъски на точното място, в точното време, което е възможно само в частта да купим десет гъски и да ги разхождаме из двора на баба на село. През ваканцията, през отпуската, през времето, в което си търсим нова работа. Няма лошо и да си направим ферма за гъши дроб, тогава ще сме истински полезни за себе си и за света, истински доволни, че сме преуспели в живота. И за никакъв принц няма да се сещаме.

принцеса
Снимка: iStock

Реално погледнато, всички сме били принцеси. Принцесата на татко, принцесата на дядко и бабка, принцесата на Жоро от съседния блок, на Боби от фитнеса, на колегата, дето всеки ден ни кара до вкъщи от офиса и вечеряме заедно, докато обсъждаме работни стратегии. В различно време за различни хора сме били малките, прекрасните, неземните, единствените – една принцеса за цялото царство. Но или сме пораснали, или ни е омръзнало, или късно сме се усетили. Тоест – принцестването е нещо, за което си мечтаем ей тъй, без да сме наясно какво ще си правим кринолина и коронката.

Обикновено се оказва, че ни пречат. А най-важното е да осъзнаем, че за да те събуждат, си просто една, най-меко казано, поспалана, която нито на кафе можеш да поканиш, нито на вечеря, нито да тренирате заедно, нито каквото и да било, което да не включва прозяване от нейна страна. А кой мъж, та бил той и принц, ще се впечатли от чаровно похъркващо създание?

принцеса
Снимка: iStock

„Ако хъркам, защото от този полет ми се запуши носа, да ме събудиш." – настанявам се удобничко в хотелското легло и съм готова да потъна в обятията на Морфей, докато Скъпият си оставя часовника на нощното шкафче.

Да, бе, ще те будя, да не си красавица!" – гаси лампата и подпъхва завивката под гърба ми.

„Спокойно, Скъпа," шепне в ухото ми – "Знаеш, че принцът винаги се буди преди теб.“

Няма причина точно в Париж да не го направи.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти