Правилният начин да постигнем мечтаното латино дупе

фитнес дупе жена море
Снимка: Unsplash

Светла Тодорова

Коя жена не иска да има стегнати, изваяни бедра и секси дупе? Сигурна съм, че всяка edna от нас, визуализира в съзнанието си точно така изглеждащи крака - оформени стегнати и секси (по възможност и дълги). За съжаление на дължината няма как да повлияем, но да ги оформим и стегнем, можем.

фитнес дупе жена море
Снимка: Unsplash

Така модерното напоследък бразилско дупе, кара повечето дами да желаят по-секси закръглени форми. И в това няма нищо лошо, разбира се, според мен е по-добрият вариант от анорексичната и изпита визия. Атлетичната, добре оформена фигура, запазваща секси извивките на женското тяло излъчва здраве, жизненост и енергичност.

Дали целта ви е латино дупе или просто желаетe да се стегнете, пътят е един – здрави тренировки и правилно хранене.

Мускулите на краката и седалището процентно са почти половината от мускулите на цялото тяло.Те са големи и силни мускулни групи, които изискват сериозно натоварване, ако желаем да има видим резултат. Дали ще ходим, тичаме, сядаме, ставаме, караме колело или изкачваме стълбите, ежедневното натоварване ги прави издържливи и трудно податливи на оформяне.Това предполага по-обемни, тежки тренировки и постоянство, ако искаме да ги стимулираме и стегнем.

фитнес дупе жена море
Снимка: Unsplash

Ето и някои от най-добрите упражнения за оформено дупе и стегнати бедра.

На първо място това е клекът.

Не случайно го наричат кралят на упражненията. Клекът е комплексно, тежко упражнение, ангажиращо цялото тяло и изчерпва почти до минимум енергийния ни ресурс.Подобрява баланса и координацията, укрепва скелета и костната плътност, стимулира цялостно мускулния растеж.

Може да го изпълнявате със собствено тегло или различни тежести (гирички, дъмбели, лост).

Класическият клек натоварва цялата долна част на тялото. При него краката са разтворени на ширината на раменете, гърбът е изправен, погледът напред, тежестта на цялото ходило, клякането продължава до или под паралела (бедрата успоредни на пода).

фитнес дупе жена море
Снимка: Unsplash

Сумо клекът акцентира повече на вътрешната част на бедрата и седалището. Изпълнява се с широко разтворени крака, пръстите сочат навън. За допълнителен ефект стегнете седалището в горна позиция и използвайте тежест, която държите с две ръце пред себе си.

Български клек – различното при него е, че се изпълнява на един крак, другият е протегнат назад и ползва опора (стол, пейка..).

Изпълнявайте клека в серии с 15-20 повторения....и не го пропускайте. Скоро ще забележите ефекта от краля на упражненията.

Нападите са друг вариант, с който ефективно ще натоварите бедрата и седалището. Ходещи или статични, с тежести или собствено тегло... изборът е ваш. Ако сте упорити и постоянни, резултатите няма да закъснеят. Изпълнени с по-къса крачка ще акцентирате на бедрата (квадрицепса), а с по-дълга крачка на седалището.

Странични махове или махове назад с изпънат крак.

Оформят дупето и стягат бедрата. Когато ги изпълнявате се опитвайте да постигате максимална амплитуда и задържайте за секунди крака в горна позиция. Правете повторенията до отказ. Може да използвате тежест за глезените, за по-голямо натоварване

Глутеус мост

Упражнението акцентира на седалището и задната част на бедрата. Изпълнява се като легнете по гръб и свиете коленете. Бавно повдигате таза максимално нагоре, задържате и пускате. Може да използвате тежест върху таза (диск, лост), както и да изпълнявате упражнението с по-прибрани или по-широко отворени крака.

Ако обичате да тичате, да карате колело или ролери...чудесно. Тези активности натоварват основно краката и седалището. Практикуването им навън сред природата допълнително ще ви зареди с позитивни емоции и тонус.

За стегнати форми без целулит е изключително важно правилното, чисто хранене. Изключете всички вредни храни от менюто си, намалете въглехидратите, приемайте храни богати на протеини, пийте достатъчно вода.

Бъдете постоянни и резултатите няма да закъснеят!

И...забравете асансьора. Изкачването на стълби е отлична кардио тренировка, имаща страхотен ефект върху бедрата и седалището.

фитнес дупе жена море
Снимка: Unsplash

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти