ПорNO!

ПорNO!
Снимка: Личен архив

Порнография. Дума с негативно значение.

Обикновено се използва в преносен смисъл за нещо, което може да се сравни със снимки и филми за разюздан секс или за нещо, което е в разрез с моралните ни норми.

За жалост, все повече неща в живота ни могат да се класифицират като такива. Поведение, постъпки, текстове, музика, отношение, политика, изказвания... Достатъчно е да включим телевизора, да отворим книга, да разгърнем вестник, да се разходим, да се качим на такси, в трамвай, да прередим някого за нещо, дори и без да сме го искали, за да се натъкнем на нея.

Порното навлиза все повече в живота ни. В литературата, медиите, изкуството. Жълтата преса стана повече от сериозната. Силиконът в родното ни изкуството - повече от стойностните творби (или поне по-добре отразен в новините). Явно вече не се задоволяваме само с гледане и коментиране на порното, искаме да го създаваме.

Животът ни е порно. Не се притесняваме да сме груби, арогантни, нагли, безскрупулни, лицемерни, жестоки, директни. Забравяме, че човекът отсреща може би харесва друго.

Трудно е да опазим дори собствените си рожби. Децата ни стават агресивни. Обиждат. Учат се от нас. Размиват се границите между нормите за неморално и нормално. Не знаем на какво да ги научим - кое е правилно и кое не. Кое поведение ще им помогне и кое ще им навреди.

П.П. Поучете се от животните. Те нападат само, ако са застрашени и трябва да оцелеят. Те започват с любовна игра, преди да преминат нататък. Те правят деца, за да запазят рода си, а не за да ги захвърлят на боклука, изоставят или бият в къщи. И всяко животно си знае мястото в природата.

Ние всички искаме да бъдем лъвове. Дори и без грива и мощен глас. И на това сме му намерили цаката. Присаждаме си коса, ходим наперено и ревем, дори и никой да не се плаши от гласа ни.

Оприличете са на Царя на животните - няма лошо. Но преди всичко бъдете хора.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти