Никол Кидман в борба за брака си и още (Плейлистът на Edna #38)

Никол Кидман Плейлистът на Една
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Спомените оживяват

Уикендът беше особено вълнуващ за феновете на Тейлър Суифт, които чуха оригинални версии и неиздавани досега парчета в новото издание на албума ѝ “Red”. Гвоздеят в програмата бе пълният 10-минутен вариант на любимата балада на мнозина “All Too Well”, която излезе с 15-минутен късометражен филм, режисиран от певицата. За да се пресъздадат нещастната любов, в главните роли влизат Сейди Синк и Дилън О’Брайън, а самата Тейлър също се появава в кадрите. Изпълненията им са още по-въздействащи, като знаем, че песента е вдъхновена от болезнения развой на събитията между Суифт и един от бившите ѝ партньори – актьорът Джейк Джиленхол.

Под имела

Шест години изминаха откакто Леона Луис издаде предишния си албум “I Am”, а докато очакваме още музика от нея, британската изпълнителка реши да преиздаде коледния си албум от 2013 г. “Christmas, with Love”. Музикалната колекция излиза на 19 ноември и включва две нови авторски песни: “If I Can’t Have You” и “Kiss Me, It’s Christmas” – дует с Ни-Йо, която е идеална за танци с любимия човек край коледната елха. Нежното парче е придружено от видео, съчетаващо домашния уют с доза изискан празничен блясък.

Ах, този соул

Нов студиен албум предстои за Джос Стоун, която вече издаде водещия сингъл от него. “Never Forget My Love” е чувствено соул парче, в което 34-годишната англичанка пее за любовта, за която не си струва да съжаляваме, щом оставя сладки спомени след себе си. В манималистичното видео виждаме Стоун в компанията на няколко танцьори и музиканти, облечена в стилен гащеризон, който не ни оставя безразлични.

КИНО

Семеен бизнес

Новият филм на Арън Соркин ни пренася зад кулисите на един от най-обичаните ситкоми в Америка през 50-те години - „Обичам Люси“, зад които стои съпружеска двойка - актрисата Люсил Бол и съпруга ѝ Деси Арназ, в ролите на Люси и Рики Рикардо. Съчетаването на личен и професионален живот обаче не помага, когато любимците на Америка се сблъскват с нови проблеми на снимачната площадка, които могат да им костват брака. Сценарията на Соркин проследява една критична седмица, а в ролите на двете звезди в “Being The Ricardos” („Да бъдеш Рикардо“) влизат носителите на „Оскар“ Никол Кидман и Хавиер Бардем. Лентата е продукция на Amazon Prime и излиза в платформата на 21 декември.

Екшънът е неговата крепост

Изглежда, че напоследък Брус Уилис е по-активен от всякога пред камерата. Поредният нискобюджетен екшън във филмографията е първият от трилогия, озаглавен “Fortress” („Крепост“). В нея 66-годишният актьор играе бившия кадър на ЦРУ Робърт, който заживява в тайна резиденция за пенсионирани агенти. В деня, когато неговият син Пол (Джеси Меткалф) решава да го посети, в лагера успява да нахлуе старият враг на Робърт – Балзари (Чад Майкъл Мъри), търсещ отмъщение. Дали един високотехнологичен бункер и уменията на бившия агент ще успеят да спасят всички, ще разберем през декември, когато заглавието прави своята дигитална премиера.

Да оцелееш на Коледа

Черната комедия „Тиха нощ“ (“Silent Night”) ни среща с Нел и Саймън – семейна двойка, която кани приятели у дома за коледната вечер. Събирането в идиличната английска провинция обаче се превръща в кошмар за домакините, децата и останалите гости, които неуспешно се опитват да забравят, че човечеството е обречено на разруха, идваща всеки момент. Освен Кийра Найтли и Матю Гууд начело, в необичайния празничен филм ще гледаме още Лили-Роуз Деп, Анабел Уолис, Люси Пънч и др.

ОЩЕ

В гардероба на Лейди Гага

Стилът на Лейди Гага е толкова разнообразен, че сякаш единствената константа в него е ексцентричният почерк на звездата. Доказва го и разходката из гардероба ѝ през годините, на която я извежда британският Vogue. От редуването на само три тоалета в продължение на 5 години преди големия пробив, през роклята от месо и превъплъщението в мъжкото ѝ алтер-его Джо Калдероун, до класическия ѝ стил във вечерта на спечеления „Оскар“, зад стила на Гага се крие доста повече скрит смисъл, отколкото сме предполагали. Подобно обща култура и отношение към модата като към изкуство е рядко срещано дори сред най-величавите гости на рубриката. Единственото ни разочарование е, че незнайно защо от Vogue са изпуснали да включат каквато и да е нейна визия от периода 2014-2019 г., когато много от нас преоткриха Стефани Джерманота като артист.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти