Нямам думи…

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Едни ще отворят материала от любопитство, за да видят за какво нямам думи, а други сигурно ще си кажат – тая като няма думи, къде е тръгнала да пише…

Реших да споделя с вас този израз, защото винаги ми е звучал дразнещо. Обърнете му внимание, ако го използвате в общуването си. Той не носи нищо на никого и повече от ясно е, че с него не изразявате посланието си по същество, въпреки че е станал толкова употребяван. Следващия път преди да го употребите, се замислете дали човекът отсреща притежава гадателски способности, за да се досети и разбере докрай какво сте искали да кажете.

Как ви звучи: „Нямам думи, с които да изразя своето уважение и любов към теб…“

Ето че имате думи. Просто сменете „нямам думи“ с простичките, но много по-въздействащи: „Уважавам те. Ценя те. Обичам те.“

Този паразитен израз стои не на място, когато го употребявате по различни поводи и особено когато искате да изразите благодарност:

„Нямам думи, с които да ти благодаря!“ Може да замените с директното, искрено, сърдечно и уважително: „Благодаря ти за това, че…“ и просто да посочите фактите.

Надявам се това напомняне да ви е било ценно и следващия път да се замислите дали наистина нямате какво да кажете.

И ви пожелавам винаги да имате думи, с които да изразите вашето състояние, емоции, удоволствие, благодарност и отношение.

Бъдете емоционално интелигентни, вслушвайте се и разпознавайте емоциите и чувствата, които изпитвате, и винаги ще намирате средствата, с които да се изразите, така че човекът отсреща да разбере, че оценявате жеста, постъпката или повода да му пишете.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти