Не вярвай на жена, която лъжеш

мъж и жена
Снимка: iStock

Искаш партньорката ти да бъде честна с теб, докато ти я лъжеш? Няма как да стане. Всяка лъжа води до следваща. Следващата до следваща. Кръгът на лъжата може да не се затвори никога. Когато ти лъжеш, не очаквай да не бъдеш лъган.

Твоята лъжа вече е влязла в другия като мръсен въздух, който той е бил принуден да вдиша. И сега кашля дълго. Кашлицата минава все по-трудно. Кашлицата на лъжата.

Искаш честна жена, а ти не си честен. И продължавате все така. До следващата спирка на мълчанието си.

Уви – истината се прегръща само с истината. Прегръдката между истината и лъжата е невъзможна. В даден момент едното задушава другото. Едното умира за сметка на другото. Но и другото после не живее. Дори и да живее – не е същото.

мъж и жена
Снимка: iStock

Спомням си за цветята в градината на баба ми, които плевяхме заедно навремето. Освобождавахме красотата им от плевела, който не им позволяваше да дишат. Така е с цветята. Така е и с хората. Колкото и да се правят на машини. Колкото и да оперираме чувствата си доброволно. Емоциите не могат да се махнат. Не подлежат на интервенции. На пълна промяна. Не става. Както истините не виреят до лъжите.

Жена ти не е честна с теб. Ти честен ли си с нея? Мъжът ти не е честен с теб. Ти честна ли си с него? Излъга ли го, когато му каза, че не си падаш по съседа? Излъга ли я, когато ѝ каза, че погледът ти не пленява друга? Ето от тук започва всичко, преди да тръгне надолу. Стремглаво и необратимо. От една проста кратка лъжа, която изисква да бъде продължена. Или може би не го изисква, а ти доброволно я продължаваш. Същевременно очакваш искреност.

Започнах с обръщение към мъжа, но всъщност се отнася за двата пола. Лъжата не се връща назад. Без истината не вървиш напред.

мъж и жена
Снимка: iStock

Бъдете искрени един с друг. Навреме. Недейте да избягвате разговорите, дори да прераснат в скандали. Виковете са по-доброто лекарство от тишината. Истината неизменно заглушава лъжата и я стопява. До едно малко нищожно нищо. Не превръщайте любовта си в него.

Малкото нищожно нищо обикновено се ражда по невнимание. И поражда излишно страдание. Съветвам ви да не си го причинявате. Няма време за губене. Никога не е имало. Не тръгвайте с очакванията. Дайте нещо от себе си. Започнете от някъде. От най-простата сложна формула – да бъдем честни. Независимо какво ни коства. За да спим спокойно и да се събуждаме чисти.

 

Прочети още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти