Не си взимай куче. Не си взимай котка. Вземи си мъж

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Има един израз – „Да се събудиш на 45 сама с три котки“. Всъщност, не знам дали това е „пожелание“ за щастие и успех в живота на някой доброжелател, или злонравие, но животът явно го е родил. В главаната роля най-често е мацката. И фауната. И сигурно идва от опита на немалко мацки, които се събуждат на 45 с три коти. Само с три котки.

Може би винаги го е имало, но в последно време е вповече. Кое? Да си вземеш животно, след като не можеш да си намериш гадже или те е зарязало гадже или нещо в този дух. Мацката с трите котки ще каже – не е вярно! Аз просто много обичам писаните.

От къде станахме чак па такива любители на домашните животни ?

мъж котка куче дневен
Снимка: iStock

Всъщност това е по-важният въпрос.

Взимането на животното прикрива и се опитва да компенсира липса на човек, който да обичаш и да те обича, човек, който да се грижи за теб и за когото да се грижиш, и „живинка“ вкъщи.

Също така домашното животно горе-долу удовлетворява и нуждата ти да носиш отговорност за нещо.

Значи не е лошо да имаш куче, котка, прилеп, но внимавай с аргумента да имаш куче, котка, прилеп, защото ни е ясно, че искаш мъж. И като домашно животно, и по принцип. Ама мъжът изисква усилия. Кучето, котката и прилепа те гледат с обожание (най-вече кучето, де), дават безпределна лоялност, винаги са съгласни с теб, изпитват „нечовешка“ емпатия и комуникацията с тях е еднопосочна – става твоето. Всичко твое. Твоето настроение, твоите канали по телевизията, твоя ритъм. Когато искаш, излизате, ходите, където ти искаш, ядат, когато и каквото ти им дадеш. Фасоните им са малко, воденето на ветеринар – търпимо усилие, и в най-лошия случай, когато си отидат, колкото и да ни е мъчно, че си е отишъл член от семейството или връзката, все пак е куче, котка, прилеп.

Нищо не е лесно, а още по-трудни са нещата, които вълнуват сърцето и емоциите ни.

мъж котка куче дневен
Снимка: iStock

Менажерията у вас няма да ти запълни празнотата. Ще те ангажира и ще ти напомня, че трябва да купиш гранули, четки, шалтета, противопаразитна каишка. Ще имаш ангажимент да ходиш на ветеринар и да извеждаш любимеца. Не е малко. Накрая ще се втелясаш в това ежедневие и в тези ангажименти и съвсем ще се откажеш да търсиш мъж.

Още по-накрая идват крайностите. Липсата ти ще се изостри още повече, ти ще се опиташ да я компенсираш с още повече грижи за домашния любимец или с грижи за още повече кучета, котки, прилепи. Ще си говориш с тях, но не просто ще им подвикваш, а ще си говориш с тях с разбиране, ще станеш активистка, ще се бориш за повече площадки за кучета, а не за деца, а от там пътят да станеш протестърка, антиваксър, веган и да пропушиш е само една крачка. Ще се палиш бързо и за всичко и ще викаш шумно. Ще придобиеш налудничав поглед. Никой, освен кучето, котката, прилепа, няма да те разбира, а това, което Ти няма да разбереш е, че лекуваш грешната болка с грешното хапче.

Вземи си мъж. Няма нямало. Има. Просто понякога не е принцът, а по-така от придворните господа, ама то па и ти не си пронцеса, така че всичко е наред – съответни сме. Не ти казвам – прави компромиси, вземи все някой, защото е по-добре от съвсем никой. Всъщност точно това ти казвам – поне първата част – прави компромиси, ама не се обезличавай.

Това не е компромис. Бъди умна, а не претенциозна, че накрая ще избиращ между персийка и йорки. По-готино ли е? Не е по-готино.

Въпрос на емоции е. Приеми някой, който идва с потенциал да те разочарова и да те побърка, но някой, с когото ти можеш да направиш същото. Някой, с когото да излизате, а не нещо, което да извеждаш.

Въпрос на емоции е. На човешки емоции.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симеон Колев:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти