Не правете комплименти на жените, а директно ги сваляйте

двойка флирт любов среща
Снимка: Istock

Тодор Капитанов

Мъжете в България не умеят да правят комплименти на жените. Мъжете в България не обичат и не искат да правят комплименти на жените. Мъжете в България не правят комплименти на жените. Вместо да правят комплименти, българските мъже директно свалят жените. При това по най-просташкия начин – с намигане, съчетано с вулгарно изказване със сексуален контекст.

Може би липсата на елегантност в поведението на мъжете в такива ситуации, всъщност е работещата формула думите им да бъдат чути. Но не само чути, а запомнени, коментирани дълго време след това и със сигурност предизвикали емоции от всякакъв характер. Всъщност наистина е така.

Представете си реакцията на жена, когато чуе „днес изглеждаш прекрасна с тази красива блуза“. Най-вероятно ще приеме комплимента за даденост и за направен просто по задължение, вместо „здравей“. Обикновено реакцията на жената е едно скромно „благодаря“ и нищо повече. А сега си представете реакцията на жена, когато чуе „ще ти съблека красивата блуза и ще е прекрасно“, придружено с многозначително намигване. Предполагате в колко различни посоки могат да достигнат нещата, нали?

И друг път съм твърдял, че когато става въпрос за елегантни комплименти от мъже към жени, то все едно говорим за фалш и лицемерие в едно.

Един от основните двигатели на женските дейности е суетата. До такава степен жените са приели за нормално хората да гъделичка егото им чрез комплименти, че дори не осъзнават как се възмущават, когато някой не го прави. Забелязали ли сте, че когато правиш комплименти на дамите, всички те приписват качества на възпитан и любезен джентълмен, а когато не правиш – комплексар, егоист, гей.

двойка флирт любов среща
Снимка: Istock

Сякаш има таен заговор в средите на нежния пол, защото считат за задължително да получават комплименти за всичко - прическа, блузка, обеци, маникюр, чанта... Ако не получат комплимент за всички тези неща поотделно, моментално ти вменяват, че не ги обичаш, считаш ги за невзрачни и не отделяш и секунда внимание на другите.

Явно е жизнено важно за жените да бъде захранвана тази тяхна ламя, наречена суета.

Истината е, че когато правиш елегантните комплименти изобщо не си джентълмен, а си просто един фалшив и лицемерен тип. Ако комплиментите бяха истина, то това не биха били комплименти, а просто информация. Защо е необходимо да казваме на една дама с нова чантичка, че тази чантичка отговаря на персоналността ѝ, защото носи жизнерадостно и цветно настроение например? Е, извинявайте, но това минава всякакви граници в отношението ни към предметите. Това е само една чанта, дори вероятно шита от експлоатирани малки деца във Виетнам или Индия.

двойка флирт любов среща
Снимка: Istock

Объркан съм. Не знам вече коя е правилната реакция и поведение към дамите в подобни ситуации. Обаче най-много ме обърква фактът, че живея в свят, в който похвалата на добре сложеното дупе и големите гърди на някоя жена се счита за обиден и сексистки коментар, а да се зарадваш на новите ѝ обувки минава за любезност и внимание.

Не знам на къде върви този свят, не знам и докъде ще стигнем така. Едно знам със сигурност - най-добрият комплимент за всяка жена винаги ще си бъде издутият отпред мъжки панталон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти