Не е гаранция, че умирате, ако видите Светлината. Може би просто някой ви свети с фенерче в окото

двойка жена
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

12.01.2018

Извадиха ми сливиците. След близо година мъки най-накрая ги изтръгнаха, изрязаха, продраха ми гърлото и сега стоя в Пирогов и си ги гледам на шкафчето до мен в една червена прозрачна кутийка с червена капачка. Какво нещо е животът, страданията на мъжа обикновено са причинени от една слива – моите от две!

И тъй като поне още няколко дни ще боли ужасно и не мога дори да гъкна, какво ми остава, освен да пиша. Ама, за какво да пиша, я…  да видим – сливици, при това извадени – няма ги вече – обаче продължава да боли. Да, освен, че вече съм обезсливен, отскоро нямам и гадже.

Някъде тук са ме хванали обезболяващите и съм заспал.

30.04.2018

По-добре късно, отколкото никога – след три месеца музата ми гордо се завърна. А кога на твореца му идва музата? А, сетете се. През какво обаче преминах, докато я докарам дотук и какво научих за живота и любовта, благодарение на операцията, която си причиних, предстои да разберете.

„В спора се ражда тонзилектомията“

Любовта е сливица. Всеки край започва с една обикновена гнойна ангина – най-обикновен спор. Ще си кажете „Случва се да се разболее човек, но после се сдобрявате и всичко отново е наред“. На пръв поглед и на мен така ми изглеждаше. Както става често обаче, когато се почувстваме малко по-добре, спираме всякакво лечение и не решаваме неразбирателствата във връзката си, а само замазваме очите на проблема, който съвсем скоро избуява като нова ангина, демек нова караница. И така до безкрай.

„Подценяването на благосъстоянието на сливиците разваля връзки“

двойка
Снимка: Thinkstock

Уважаеми дами, ще ви разкрия тайна. В мъжкото съзнание рядко попадат последствия от спорове и караници. Ние сме глупави и за нас нещата, за които се караме с половинките си обикновено също са глупави. На вас разчитаме да ни казвате кога проблемът е сериозен, за да го решим навреме. Вие обаче правите друго. В продължение на десетки години натрупвате в себе си зли спомени от моменти, в които сме ви ядосали и ги изсипвате върху нас наведнъж, рязко, всичките, сухи. Точно като бактериите в сливиците, които периодично, но само когато те си решат, излизат на повърхността и причиняват 40 градуса температура.

След 100-120 подобни състояния и ядоизлияния от нищото, реших, че е нужна коренна промяна. Отидох при специалист, който ми прегледа гърлото и ми оповести, че спешно трябва да ми отстрани тонзилите, демек сливиците, защото в състоянието, в което били момента, от тях нямало смисъл. Е, чак такава крайна мярка не очаквах. Как така ще ги отстранява? Че аз толкова време съм бил с тях, знаем си номерата – те се разболяват, после се сдобряваме и всичко е точно. Няма ли да ми липсват? Сещате се, че не ставаше въпрос само за сливиците, а и за връзката ми. „Добре, докторе, ще скъсам с нея“. Отне време, докато се усетя, че съм го казал на глас и докато убедя бъдещия си хирург, че нямам нужда от психиатър.

двойка жена
Снимка: Thinkstock

И така, решен, но притеснен, се прибрах. Тя ме посрещна, пита ме как е минал денят ми. Беше мила. А и баш тогава бях здрав. Размекнах се и реших, че може би не е дошъл реда нито на сливиците, нито на връзката ми. Тогава тя ме заряза – окончателен знак, че беше време за тонзилектомия.

„Не е гаранция, че умирате, ако видите Светлината. Може би просто някой ви свети с фенерче в окото“

Точно по този начин ме събудиха от упойката. Бях убеден, че никога повече няма да имам нормална приятелка точно толкова, колкото беше ясно и че никога повече няма да имам сливици. Верно болеше, мамка му. 

двойка
Снимка: Thinkstock

„Когато всичко изглежда изгубено, не е“

Минаха ден-два. Нещата не ставаха по-добре – нито емоционално, нито физически. На контролния преглед обаче се случи нещо, което постави черната ми душа в розова мъгла. Заговорихме се с доктора и знаете ли какво се оказа? Човек има общо осем сливици в гърлото си. Имах си още шест.

Съвсем скоро след това се запознах с прекрасно момиче. Още не съм имал ангини с нея. Тъй, де… спорове. Май, че тя е.

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov!

Прочетете още от Александър Петров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти