Наръчник на оптимиста

Катето Евро
Снимка: Бояна Захариева/ be.ink photography

Катето Евро

Мисля си колко често се обръщаме за „съдействие“ към езотеричните, астрологическите и други чудати способи, за да подсигурим своята увереност на жени. Познавам куп съпруги, влюбени и необвързани дами, които по една или друга причина търсят да прочетат хороскопа, отварят карта таро за деня в мрежата или гледат право в очите приятелка, докато върти чаша с утаено кафе в ръцете си.

Никога не съм била зависима от подобни неща. Винаги съм вярвала, че съдбата изцяло зависи и от нас, ако следваме женския си инстинкт. Суеверието не ми е далечно само поради динамичните времена, в които живеем, то е за слабите и неуверените.

Нали знаете онази приказка, че всичко се случва когато най-малко го очакваш. Изцяло споделям подобно виждане. Опитвам се да бъда съсредоточена върху важните за мен неща, останалото идва само.

Животът е пъзел, който ние не сме в състояние да подредим. Знам, че винаги избира за нас по-малкото зло, затова и в състояние на най-голяма тъга или болка винаги ни предоставя изход.

Наблюдавам малката си внучка, която вече навърши цели десет месеца и си представям как наистина всичко ѝ предстои. Усмивката ѝ е способна да заличи всеки лош спомен и да уголеми надеждата ми, че хубавото винаги побеждава лошото. Затова по някакъв странин начин, аз съм оптимист в пълния смисъл на думата.

Когато има заради кого и за какво да живеем, пъзелът се нарежда и ние ахваме при вида на завършената картина.

Не се доверявайте на нищо друго, освен на собствения си инстинкт. Той никога няма да ви излъже. Слушайте сърцето си, вглеждайте се в  душата си и ще разберете какво точно да кажете или как да постъпите в затруднена ситуация. Никой не може да прави избори вместо вас.

Нашите избори са израз на онова, което сме.

Кой няма поводи за тревоги и кой понякога не се чувства като притиснат към стената? Ние имаме уникалният шанс да преценяваме ситуации и да взимаме своите решения. Осланяйте се на шестото си чувство, то няма да ви подведе.

Престоят да се случат толкова много неща, че често нямам време дори да се замисля върху дребните ядове, които така или иначе винаги ще бъдат част от нашето ежедневие. Без препятствия няма как да ни се услади победата. Това си казвам всеки път, когато застана пред огледалото. Тогава усмивката сама се връща на лицето ми.

Навън е студено, но животът си остава прелестен. В очите на едно дете можеш да намериш смисъла във всичко. Затова сега, когато си допия кафето, аз няма да чакам да се утаи на фигури - чуждото въображение по повод моя живот няма как да ми бъде важно. Ще измия чашата и ще изляза навън с малката Кати, за да си поиграем с белия сняг.

Тя се усмихва така сладко!

Още от Катето Евро:

Ароматът на моето внуче

Как привличаме вниманието на мъжете

Нещата, с които мъжете привличат

Какво харесват мъжете

Как да опитомиш любимия

Животът наистина е прекрасен

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти