Направи първата крачка в бара

симеон колев
Снимка: Edna.bg

Сега, в бара има един момент, от който всяка крачка се прави все по-трудно, но то това му е хубавото на бара – да запомниш момента, дори и когато нищо не помниш или е по-добре да забравиш. Аз говоря за няколко крачки преди този момент. За момента, в който се запознавате и когато се преценявате дали, кога, какво. И някой винаги прави първата крачка.

Вероятно си възпитавана, че мъжът прави първата крачка и че като цяло той трябва да води. И аз вярвам в това. Готиният мъж е инициативният мъж, който не пита, а казва или в най-лошия случай не пита, а се извинява. Да, ама това често пъти се оказва в една паралелна версия на живота, в който нещата се развиват по книга.

e
Снимка: iStock

Аз ти предлагам да затвориш тази книга, да отвориш нова и в нея да пишеш собствената си история. Светът винаги се е делял на хора, които живеят, и хора, които са чели как се живее.

Та, влизаш в бара. Той вече е там. Или след малко пристига. Очевидно не ти е безразличен. Ами иди при него. Няма да ти стане нищо. Гордостта ти няма да потъне, а по отношение на това какво ще си помисли той и дали евентулано няма да е микс от мисли колко си лесна, колко си отчаяна, каква мъжемелачка си, ти добре ли си и какво ли още не – тези неща си личат и ако ти нямаш такова излъчване, както и ако мъжът, когото си харесала, няма излъчване на човек, който би си помислил нещо такова, няма проблем.

В обратния случай има проблем и това е само един от проблемите ти, и едва ли точно тази статия ще ти помогне. Както и да е. Та, ти, бар, мъж в бар. Стигнахме до там. И колебанията ти дали ти да направиш първата крачка. Сигурен съм, че в главата ти изникват мислите, че ако и в бара започвате да ни се предлагате, вече съвсем ще са се разменили ролите на мъжа и жената, че заради такива жени, които отнемат инициативата на мъжете, сме стигнали дотук и че мъжете съвсем са се разлигавили и са спрели да се борят, защото все някой им се предлага и те само избират. Ок. Ама всички тези мисли не променят факта, че на твоето коктейлче му правят компания Ултра Йонета, Фолк Иванина и Лукс Рали. Отново. Както всяка вечер. А мъжът продължава да си стои на бара, вместо на твоята маса. Докато на вашата маса продължавате да си наливате вода в мелницата как и защо е по-добре да не направиш нищо, вместо да направиш нещо.

e
Снимка: iStock

Никога не е по-добре да не правиш нищо. Затова стани. Не забравяй, че в 21-ви век едно запознанство не е задължително да води и да свърши със секс, както и един секс не е задължително да води и да свърши с едно запознанство. Иди при пича и направи първата крачка ти. Дали ще му кажеш, че се учудваш от себе си, че правиш това, дали ще му кажеш, че твоята женска компания малко ти е дошла в повече и искаш да си поговорите за Шампионска лига и възможно ли е да пикаеш прав без да опикаеш тоалетната чиния, или просто че съвсем чистосърдечно си искала да се запознаете и щом ти си направила първата крачка, явно е някакъв знак. Абе изправи се срещу неудобството си, наблюдавай се как си в такава ситуация, как се чувстваш, как побеждаваш предрасъдъци и стереотипи.

Кое е най-лошото, което може да ти се случи? Да попаднеш на тъпак, който да си каже – "Тая па!" или на някой, който да каже – "Аз съм обвързан.", но да знаете, че е трудно да не се опикава тоалетната чиния, когато пикаеш прав. Или на някой, с когото просто да си поговорите. Със сигурност ще го запомниш. Във всички случаи никой няма да те изяде, да те напсува или да извика полиция. А в добрия случай – никой не знае докъде ще стигнете.

e
Снимка: iStock

Все пак си гледала „И просто ей така...”, както и „Сексът и градът“ и дори и да е дълбоко и готино измислена приказка, ако сама не си напишеш някаква приказка, никога няма да имаш никаква приказка.

Освен това, животът се брои с моментите, в които правиш нещо точно обратното на това, което си се убеждавала да не правиш. Така живеем. И е много по-добре от това да се събудиш на 51 със стройна и целомъдрена концепция за живота...и три котки.

Затова стани, отиди при тоя на бара, усмихни се, заяви се, победи се.

И после пиши, как е минало.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Прочети още от Симеон Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти