Любов и секс в интернет. Благодаря ти, COVID-19!

любов онлайн
Снимка: Istock

Тодор Капитанов

Ура! Доживяхме времената, в които да говориш за любов и секс чрез интернет е абсолютно нормално. Най-сетне всички поколения разбраха, че не е извращение да флиртуваш и да поддържаш любовни лични взаимоотношения с някого през технологиите, без значение от разстоянието помежду ви. Нали си спомняте само допреди няколко години какви пренебрежителни реакции предизвикваше отговорът „Запознахме се по интернет“, когато попитат новата двойка къде са намерили.

Наблюденията последните години сочат, че връзките между хората, запознали се по виртуален път, са по-устойчиво от тези, кото са установии взаимоотношения по традиционния начин. Дали обаче това се дължи на статистиката и на факта, че просто двойките, запознали се по интернет, се увеличава с всеки изминал ден?

Наистина е изумително колко много двойки са се запознали чрез сайтове за запознанства, социални мрежи, форуми, различни чатове и други канали в интернет в пандемичната обстановка. Не е тайна, че благодарение на COVID-19 тези начини за комуникация вече не са екзотика за никогого и дори най-гоемите песимисти по отношение на технологиите успяха да се възползват за създаване на лични взаимоотношения. Всички разбраха, че това е най-лесният и евтин начин за запознанства, който същевременно ти дава свобода и спокойствие в процеса на създаване на добро първо впечатление.

любов онлайн
Снимка: Istock

Винаги си обяснявам този феномен на устойчивостта във връзките на запозналите се по интернет с това, че тези хода са с няколко крачки напред с информацията за другия, отколкото тези, които разчитат единствено на лични срещи, където опознаването е един адски дълъг процес, който не рядко води до разочарования.

Все пак интернет означава информация преди всичко. Всъщност информация и свобода. Мисля си, че стабилност в отношенията на запозналите се в мрежата е следствие на това, че тези двойки предварително разкриват себе си. Технологията е следната: всеки предварително уведомява другия що за човек е и какви качества търси в отсрещната страна. Така всеки има възможност да изтъкне най-добрите си качества, но и по всяко време може да споделиш своите недостатъци, защото ги споделяш с непознат. Или поне преди първата ви среща, когато все още сте по някаква форма анонимни един на друг. Анонимността обаче дава възможност и да бъдеш болезнено откровен за всичко, без да се притеснсяваш, че някой ще те осъжда.

Кога за последен път при първа среща сте се чувствали свободни да споделите каквато и да е за себе си, без да се смущавате? Кога при първа среща сте разполагали с толкова много предварителна информация за човека отсреща, че да го чувствате като приятел?

любов онлайн
Снимка: Istock

Едва ли има човек, който да не предпочита предварително да бъде информиран за друг, преди да го срещна очи в очи. Нормално е хората да искат да имат възможност да изграждам отношенията си, обсъждайки по-сериозни теми още в началото, вместо да си губят времето в разговори, които имат за цел да тушират неудобството на тишината, която не знам защото е винаги така неловка.

Благодаря ти, COVID-19, че помогна хората да разберат най-сетне запознанството по интернет и че то не е по-лошо пред класическото такова. Ако не друго, пандемичната обстановка на научи да надграждаме отношенията, отколкото да рискуваме, чудейки се дали въобще ще успеем да ги създам. Да не забравяме все пак, че всеки модерен човек знае как да си улеснявам живота с новите технологии. Не забравяйте също, че всеки модерен човек иска да се среща с други модерни хора. Място за такива срещи е в интернет.

Благодарим ти COVID-19, че ни научи на модерна любов. Но все пак се разкарай от живота ни максимално бързо!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти