Кучката

симеон колев
Снимка: Edna.bg

Екипът на Edna.bg споделя с вас новия текст на нашия автор Симеон Колев без редакторска намеса.

Кучката, да не кажа по-тежка дума, е жена, която също търси своето място под слънцето, но го търси това място някак си по-без да се съобразява, какво ще си кажат за нея другите обекти, които търсят място под слънцето. Всъщност този образ е доста подценен и излишно отричан образ и той съществува във всеки от нас. В теб също.

Коя е кучката, или ако ти трябва да попиташ, ква е тая !?

Може да е сама, но не е задължително. Може да е самотна, но не е задължително. Със сигурност е преживяла нещо и със сигурност може да не е само едно нещо. Разбрала е, че няма нито време, нито смисъл да казва нещата заобиколно, да бъде лицемерна и да се опитва да отговаря на общите критерии за добро момиче. Когато тя иска един мъж, той недвусмислено разбира това, защото да искаш един мъж или въобще да искаш, каквото и да е е нужда, която трудно можеш да замаскираш с безразличие, двуличие, или нелепото оправдание – „Ох, добре, гледам, че си много напорист, даже нахален и айде от мен да мине !“. Що за тъпотия е да бъдеш с някого с аргумент - „от теб да мине“, дори за веднъж.

Това да не ти е дете, което ти иска още един сладолед, при положение, че си му казала ясно, че няма да му купиш повече от един сладолед, ама понеже е 21-ви юли, 39 градуса е, дете е, ти самата би си взела още един сладолед и какво пък толкова, разбира се, че ще му вземеш, от теб да мине, защото понякога нещата се правят и така – „от теб, да мине“.

Жената кучка пуска, не от нея да мине, а защото съвсем ясно и осъзнато иска да пусне. И поставя на масата себе си, тоест потребността си, без да търси благовиден мотив за тази потребност, както и без да търси начин да се отърси след този секс със запознанство, много приказки или още повече приказки, как тя не била по принцип такава. Кучката няма за цел да прави нещата, които прави срещу интересите на някого, или с цел да нарани някого. Тя много често прави неща, които макар и да прави за себе си, те изискват съгласието и желанието на другия човек. А за това съгласие и желание няма кучка на света, която да е виновна.

Кучката в повечето случаи не изглежда като кучка. А ако изглежда тя не е кучка, а нещо друго, което знам че си помисли, но аз няма да напиша. Кучката си знае, каква е. Не се съди. Не съди. Знае, че е направила избор, че този избор не е окончателен и със сигурност живее с все нечие дуднене. Не знам, дали винаги е била кучка. Не знам и дали е кучка от отмъщение. Също така не знам и дали съжалява за това, че е кучка, но най-вероятно не съжалява. За кое точно да съжалява ? Кучката няма проблем с нас. Най-често някои от нас имат проблем с нея. Излишно съдят, а а няма по-тъпо от това да съдиш пълнолетен човек за избора, който е направил. Дори много извън пълнолетието, защото нейната осъзнатост идва с опит, който може да е бил хубав, лош, може да е бил толкова безличен, че да не е разбрала, как го е придобила.

Но тя съществува. Има мнение. Понякога човек би си казал, че е много устата. Не е задължително. Със сигурност е патила, но нещата които прави не ги прави за да компенсира и отмъсти за това, че е патила. Просто е видяла, че може и да така. И какво от това ? Нищо. Избрала е себе си. Не за сметка на друг. Тя знае, че да избереш себе си е взаимоизгодна сделка, в която едното не е за сметка на другото.

Има хора, които прекарват години, живеейки чужд живот до себеотричане, или живеейки заради другиго до себеотричане, защото някой някога им е казал, че няма пълно щастие и в любовта и единия винаги е по-щастлив от другия и някак другия все излиза да е другия, а не ти. Не ти. Е, кучката е казала – защо не аз. Не е попитала, защото не питаме за щастието си. Останало е без въпросителна. Избрала е себе си.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от автора: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти