Колонката на Ива Дойчинова: Обяви.ком

Колонката на Ива Дойчинова: Обяви.ком
Снимка: netinfo

Ива Дойчинова

Попадам на обява на приятел във ФБ, че си търси квартира. Текстът е елегантен, с чувство за хумор,  дъх на любим сериал и обещание за онези, които му помогнат да могат винаги да спят на дивана и да изяждат последното парче от пицата. По принцип човекът си търси квартира, а  по същество – усещане за приятели, внимание и любов. Затова са обявите. За да потърсим същественото зад думите. Всичко започна на игра.

Обявата на моя приятел започваше така: „Съвестен с котка, търси апартамент“. Аз пък пренаписах текста от името на котката и се получи това:

„Съвестна котка с придружител търси апартамент“

Аз, котката, винаги съм  държала на мебелите и особено на слънчевото петно върху голямата възглавница в южния ъгъл на дивана. Балконът е крайна необходимост, за да приема разгонения хор на дворните котараци като задължителна храна за глезана. Банята да е просторна  с лесно почистващ се под и моп. Във всекидневната подът да е мекичък, пълен с панички храна. Хазяйката да не идва рано, а най-добре - изобщо. Ние, котките сме изрядни наематели, които изяждат последното парче пица директно от кутията за масата, за да не остават трохи.  Къпем се по 25 пъти на ден и не се блещим към съседите, защото изобщо не ни интересуват.

Придружителят ми  с удоволствие ще плаща за всичко това, защото Аз заслужавам.

Който знае нещо за подобна квартира – да се обади и ще получи правото да лежи на дивана, само ако е изпаднал в крайна нужда и може да си играе на котка и мишка с мен през нощта.

Към обявата качваме и снимка на котката, така че аз желая успех и продължавам да се ровя в обявите на най-известните сайтове.

Виждам „Секция животни“ и погледът ми се впечатлява от продажба на конче. Чета: /Правописът на всички обяви е запазен в оригиналния си и автентичен вид/

Продавам конче на 1.8 г

баща першерон майка холандски тежковоз“

Бащата ми звучи европейски, но майката на българска жена го докарва с този „тежковоз“ и се изстрелвам към графа „Аксесоари за домашни любимци“.

„КАТЕРУШКА ЗА КОТКИ ИЛИ ДРУГ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ. ПОЧТИ НЕ Е ПОЛЗВАНА . Договаряне“

Хм. Това, че почти не е ползвана, май означава, че домашните любимци, каквито и да са те, не са склонни да употребяват този странен уред. Ако беше много ползвана, щяха да ме спечелят.

Отивам към раздел „Услуги“. На случаен принцип отварям:

Търся почасова или целодневна работа като детегледачка или домашна прислужница. По желание на родителите бих могла да обучавам детето на руски език по избран от тях учебник, помагало, да чета и превеждам приказка, разказ, книга или друг текст от руски на български и обратно. 

Лъчезарна и усмихната съм. Спокойна, без вредни навици. (Не пуша и не пия алкохол).

С допълнителна уговорка бих могла да помагам и като домашна прислужница - да почиствам дома, да приготвям или купувам храна, да шия и да извършвам поправки на дрехи с шевна машина. (напр. подмяна на ципове). но това зависи от възрастта на детето и желанието на родителите. 

Досещам се, че дамата е от руски произход  и искрено й желая късмет в намирането на работа. В същото време осъзнавам, че имам много ципове за оправяне, но за съжаление съм пълна с пороци и вредни навици като този да пия вино. При това – с огромно удоволствие. Това ме прави недостоен и греховен четец на горната обява, но напълно съвместим с рубриката „Храна, вино, ракия“. Отварям на произволен принцип и чета:

„Малко декоративно буренце. Изцяло дърворезба. Може да се използва и за съхранение на ракия. Побира 3 л. Много е симпатично. Дълго 28 см.Диаметър 18 см., произход Германия.Ново.

Изписването Рак – ия определено ме разстрои и упъти към нещо по-мило. Квартири за студенти. Отварям първото попаднало предложение:

„стаи за нощувки 15лв на легло, двойки и тройки отстъпки за повече от 3 дни …“

Леко блокирах от „двойките и тройките“, но се контролирам – става дума за брой легла по стаите. Все пак темата ме навежда към най-старите и прости обяви: „Адам търси Ева“. Пиша в търсачката и първото, което ми излиза е сайт със звънката и кратка дума ЗОР.

То е такъв зор, че и от обявите блика:

  • „В ГОДИНАТА НА ПЕТЕЛА БЪДИ ПО-ЖЕНСТВЕНА, ПО-СМЕЛА - ПОИСКАЙ РАЗЛИЧЕН СЕКС С МЪЖ СТРАСТЕН И ОБИГРАН - ПОТЪРСИ .../на снимката на този мъж без майтап изскачаше петел от дънките/
  • Надарен, дискретен и чистоплътен, без скрити номера, реални снимки
  • занимавам се с медицина психологиа биоенергетика светлинизъм и желая дя прява секс сдебели жени

Правописът е автентичен, смущавам се от потопа от грешки, но съм и леко претръпнала. Щом е „Зор“, значи е голям и формалностите като правопис нямат кой знае какво значение. Но „светлинизъм“?

Това вече уби по-нататъшното ми желание да ровя в обяви. „Много исках да гласувам, ама нямах желание“, както каза един ром-класик по изборно време.

Завършвам с моята обява:

„Освободена и смела жена в годината на Петела, абсолютно не се интересува от това, което й продавате. Желае да е на себе си и не обещава нищо. Намирам се с точните хора и съм много добре. Телефон за връзка не е нужно да се пише.

Други са каналите“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти