Коя е моята най-добра приятелка

Светла Иванова
Снимка: Edna.bg

Спомням си кога ме поканиха да пиша за Edna.bg, защото бях бременна. Дъщеря ми скоро ще бъде в първи клас. Навърши 6 години, както и Edna.bg.

Не е минал и месец без да споделя поне две неща с вас тук – мнение, история, мисъл, чувство...

От една страна ми е лесно и приятно, защото пиша за всичко, което ме вълнува, погледнато най-вече през личния ми опит и ежедневие, от друга - много по-трудно и отговорно от художествените измислици в книгите ми. Това е разкриване, споделяне. Частица енергия от мен, която се надявам да стигне до подходящите хора, които имат нужда от нея. Писането е мощен инструмент, с който можеш да се разтовариш, без притеснения, като приятелка на която казваш всичко. С тази разлика, че не мога да видя. И  в този ред на мисли

Edna и читателите й станаха заедно моята добра приятелка.

От тези приятелки, ценните, с които често пия кафето си. Говорим на общ език и времето никога не ни стига да се наприказваме. Все има нещо ново, нещо интересно, полезно и практично, което има да ми каже, или аз на нея. Без да клюкарстваме и интриганстваме. Говорим си за всичко, а в същото време за най-същественото. Ей такива приятелки обичам!

Например разбирам кой е спечелил "Грами" и защо все по-често срещам момичета с рокли във флорални мотиви. От нея се научавам на трикове. Какво да сготвя набързо. Как да си направя от домашни продукти препарат за почистване на ваната, ако ми е свършил. Какво да хапна за вечеря, ако искам да сваля онези два килограма натрупани след празниците. Кога да не пия вода. Каква украса може да направим с децата за наближаващия Великден. Какво да направя, ако са ми цепнати крайчетата на устните. И още много, много разнообразни теми, които само с една приятелка няма как да обхвана.

И как да посоча коя е моята най-добра приятелка, когато тя е събирателен образ от всички жени, и дори всички мъже, разбира се, те са много по-малко, с които обичам да общувам и споделям. Имам различни случки и преживявания с тях, така че, ако посоча само един човек ще обидя друг.

С моите близки приятелки имаме много общи теми и интереси. С едни ни свързват практиките по йога, с други - децата, с трети – книгите и музиката, а много често покрай една тема откриваме поводи за кафе и дълги разговори и в други.

Но съгласете се, че освен с Edna.bg, с друга - няма как да го правя по пижама.

Попътен вятър, Edna!

Прочетете още от Светла Иванова:

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти