Кои са най-актуалните прически за новия моден сезон

прически
Снимка: Alberta Ferretti, Annakiki, Laquan Smith, Longchamp

Биляна Божилова

Косата разкрива същността на жената в много по-голяма степен, отколкото може да си представите. Жените, които носят една и съща прическа през целия си живот, обикновено са по-консервативни и не обичат промените. И обратното, дамите, които постоянно променят прическите си и като ги срещнеш не можеш да ги познаеш, често са смели авантюристки. Първите не се вълнуват особено от тенденциите в прическите, а вторите следят с нетърпение предизвикателствата от топ коафьорите.

Да започнем с цвета на косата. Ще се наложи ли да го променим изцяло, за да се закачим за някой водещ тренд? Не, защото няколко противоположни цвята се открояват – платинено русо, медно русо, медно червено, неонови нюанси и пепеляво кафяво. Ако все пак трябва да посочим фаворит, който си заслужава промяната, защото е топ хит за сезона, това е платинено русото.

Задължителният поглед към миналото се спира на свободно веещите се дълги коси от хипи стила през 70-те и ясно изразените къдрици от 80-те. Винтидж прическите също са много актуални.

Ако ще се подстригвате, заложете на боб или на неравен бретон. А ако се чудите как да оформяте дългата си коса, опитайте с плитки в стил „селска труженичка“, загладена настрани или с мокър ефект.

В унисон с разцъфващата пролет може да си направите прическа тип „цветна градина“ с много свежи или изкуствени цветя по косата.

10-те топ прически за пролет/лято 2020 може да разгледате в нашата галерия >>>

 

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти