Когато искаш една жена завинаги, не се нахвърляш да я вкараш в леглото си начаса

връзка двойка любов
Снимка: Pexels

Това мъже са ми го казвали. Мъже с главна буква. Мъже с всичките букви главни. Мъже, с които всяка случайно избрана жена веднага би скочила в леглото.

Тези мъже не са по лесните победи – надживели са ги, дори и да са ги постигали, разбрали са, че лесното винаги е неудовлетворително, доскучава, омръзва и втръсва.

Това за секс след третата среща безспорно е отживелица в нашия свят. Кой ще ти брои срещите – на първата кафе, на втората културно събитие и по едно питие след него, чааак на третата – вечеря, пък после сведен поглед пред вратата и срамежливо: „Ще се качиш ли за кафе?“ или „Да отидем у нас да послушаме музика“. По старите филми и в класическите романи е нещо такова. Не че не може и днес да се случи, не че и преди не е било точно така.

връзка двойка любов
Снимка: Pexels

Не говорим за секс за една нощ или бясно хвърляне един връз друг направо в колата. Има го и ще го има. Говорим за отношения, не за сношения. Отношения, които предполагат развитие и продължителност. За връзка. Защото в един момент всички ние търсим връзка. Съвместимост, сродност, съжителство, ако щете. Човек до себе си, не само тяло, а и (колкото и старомодно да звучи) душа. Умният мъж тези неща ги знае, на умната жена те са и ясни. Т.е. априори приемам всички хора за достатъчно умни.

Поривът е едно, всички се поддаваме на него. Преценката кой стои срещу теб, искаш ли го и за колко време, е съвсем друго.

И не ми казвайте, че преценката не се прави автоматично. Сработват някакви химични и алхимични процеси на клетъчно ниво и няма как да не разпознаеш като какво би искал от този човек. Я върнете лентата назад и анализирайте – безотказно е. Рецепторите ни са по-умни от нас, само дето невинаги ги слушаме, но и това е нормално.

връзка двойка любов
Снимка: Pexels

Подлъгваме се, самозалъгваме се, лъжем се един друг, при това често напълно съзнателно заглушаваме инстинкта. Не нагона. Различно е.

Нагонът си действа по своите закони – задоволяваш го и чао, беше ми приятно! Инстинктът за „това е моят човек“ не бърза да бъде задоволен. Той иска да бъде удовлетворен. На всички нива.

Няма ли да дойдеш вкъщи – защо? – за да се любим – не! – тогава за да си говорим – добре.

И в един след полунощ седим в мансардата и той (Той!) ми чете на глас онази отвратителна морска новела на Маркес, после ми предлага леглото си, а сам прекарва остатъка от нощта на фотьойла. После… послето е безкрайно продължително глаголно време... Или: цяла вечер танци и умопомрачително завладяващ възпитан флирт – стаите в апартамента (неговия) на хотела са идентични, коя ще предпочетеш? – свивам рамене – заповядам в едната (ах, минава ми мисълта, че ще вземе да почука след малко, но не би) – на сутринта наспа ли се, моля те да се срещнем в хола, коя риза ще ми препоръчаш да облека? (аз на Него!)... После… послето, докато смъртта ни раздели.

връзка двойка любов
Снимка: Pexels

Щом съм тръгнала с един мъж, прекарвайки времето си с него, значи предполагам последствията. Което не значи от вратата на кревата. Тънка работа е създаването на връзка.

Разбридани крайща не се завързват. Това е моето мнение и моят опит.

Не ангажирам никого да го споделя. Аз го споделям с който реши да помисли, разграничавайки нещата на базата на собствения си разум и опит. 

Скъпият слага цветята, които са му подарили почитател(к)и след представлението, в любимата ми синя ваза, мимоходом пали свещта с аромат на канела (любимият ми) и чуква двете чаши с кристален звън, преди да ми подаде едната.

„Една жена, ако не я накараш да се чувства кралица преди това, няма смисъл да я каниш в спалнята си…“

Знае ги нещата. От първия път. После… послето си продължава.

Още от Маргарита Петкова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти