Какво (не) харесвам в жените?

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Като майка на момче понякога се чудя каква ли свекърва ще бъда.

Дано съм като моята – никога не чух лоша дума от нея - по принцип или за мен толкова години. И по-важното – не усетих, че премълчава нещо. Дори да ми е споделяла някое притеснение или препоръка, така го е направила, че да не го почувствам като забележка или неодобрение.

Често четем изказвания какво ни допада или не в поведението на другия пол. А какво харесват или не жените в другите жени?

Та нали от майките и приятелките най-често решаваме да вземем някоя черта или да я избягваме. Ще ви кажа какво не харесвам в жените, защото смятам, че ние по-добре умеем да забелязваме какво не е наред с друга дама.

Сигурно някоя от тези лоши привички притежавам и аз и не си признавам.

Ето, това е първото, което не харесвам - че ние не си признаваме. Не искаме да кажем на глас - не успях, сгреших, забравих… За сметка на това умеем да измисляме оправдания най-често свързани с времето, което трябва да разпределим между домакинската работа, това да изглеждаме добре, да се грижим за близките ни, а в същото време да сме самостоятелни и еднакво добри във всичко.

Тук няма да дам определение за перфектния външния вид от рода на: дълга, небрежно спусната коса, лек грим, лакирани нокти, тънка талия и хубава чанта. Всеки мъж има различен вкус, а и не на всяка жена всичко ѝ отива - нито като цвят на косата, нито като чанта.

Като се замисля - най-много ме дразни жените да се правят на мъже – да си пускат мустаци, да не знаят да готвят, да не са грижовни, да си отварят вратите сами и да си мислят, че трябва да постигнат всичко в живота си без подкрепа.

Не харесвам също жените да се сравняват, да клюкарстват и да закъсняват. Да си мислят, че колкото по-загадъчни са, толкова са по-интересни. Просто защото под загадъчност в повечето случаи разбираме труднодостъпност във физически план. А загадъчното може да се крие в умението да изненадваш с хубава вечеря, понякога да мълчиш, но не от инат, а просто да можеш да си затвориш устата, да не дрънкаш постоянно, да не се оправдаваш вечно за нещо.

Загадъчна може да бъде само точната жена, защото е цяла загадка как така е успяла да се справи с всичко от ежедневните си задължения и да дойде навреме за срещата.

На кого обаче е нужна загадъчна жена? Не е ли по-спокойно да знаеш какво можеш да очакваш от най-близкия си човек?

Жената трябва да е като водата – чиста, прозрачна, но винаги да си намира начин и път да върви накъдето е тръгнала. Да има посока. И само като я гледаш как се справя с лекота, постоянство и упоритост към своята посока, да ти става някак си по-леко.

И ако си мъж – спокойно да се пуснеш да те води по нейното течение.

Прочетете още от Светла Иванова:

Най-хубавият комплимент в живота ми

Разговорът се записва...

Лесен ежедневен йога комплекс

Само 3 минути

Какъв искаш да бъде Той?

С деца на море... в чужбина

Мъжът, в когото се влюбих...

Не пропускайте най-интересните текстове от рубриката "Колонката на" като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти