Каква е тази мания по котките? Нямате ли си мъже?

жена котка
Снимка: Istock

Тодор Капитанов

Следейки популярната култура, разбирам, че котките отново са на мода сред жените. Дори ми се струва, че те май не са излизали от мода. Подозирам също, че те никога няма да спрат да бъдат актуални.

Спомням си, че преди години пристрастеността на жените към котките се асоциираше с нещо зловещо и злонамерено. Та нали във всеки филм, в който някоя жена отглежда повече от две котки, тя бе илюстрирана като заядлива вещица, като отхвърлена от обществото възрастна дама с проблеми в комуникацията със съседите или децата като цяло, или в най-добрия случай като млада дама, прекалила с виното заради несподелена любов, която натъжена прегръща домашната си котка в самотния си апартамент и през сълзи казва, че вечно ще живее с домашния си любимец, защото никога няма да си намери мъж.

Всичко това обаче е вече отживелица и привързаността към котките има съвсем друг смисъл – гальовност, грациозност, своенравност, а дори тайнственост и опасност. Все качества, които всяка жена притежава или иска да притежава. Чрез компанията на котката жената открива своя съратник в живота, с който преминава през добри и лоши емоционални моменти.

жена котка
Снимка: Istock

Сигурен съм, че жените харесват котките, защото искат да бъдат котки – да знаят какво правят, какво харесват и какво искат. Да не се примиряват с нуждите и очакванията на другите хора, като същевременно изглеждат малки и пухкави, сладки и беззащитни, палави и игриви.

Понеже обаче жените не са злоби, че да завиждат на котките, не се опитват да ги омаловажат, а напротив – превръщат ги в свое знаме, емблема, символ. Може да ги видим изобразени по техните дрехи, обувки, чанти, бижута, декорация в дома… наистина навсякъде.

Чудих се дали тази мания не е свързана с липсата на нормален социален живот от страна на жените. Оказва се обаче, че едното няма нищо общо с другото. Манията по котките си е мания по котките и това няма нищо общо с каквото и да е друго. Вероятно жените се чудят каква е тази мания по някой футболен отбор при мъжете – дали не е някакъв психологически компенсаторен механизъм за някоя голяма липса в живота? Ами както стана ясно – не е.

жена котка
Снимка: Istock

Днес ви припомняме този текст на 

Ако попитате обаче жените дали предпочитат мъжете или котките, те с голяма доза чувство за хумор биха отговорили първосигнално, без колебание – котките. Дори ще се обосноват, че с котките всъщност всичко е по-просто и по-лесно. Те са безусловна компания, която не води след себе си главоболие, стрес и драми. Котките не отиват в кръчмата със своите приятели да се напиват. Ядат по-малко храна и са по-чисти. Вярно ли е всичко това? Вярно е!

В крайна сметка се оказва, че ако мъжете не харесват котки, а жените ги обожават, там работата няма как да се получи нито в приятелски, нито в интимен план. Ако някой се опита да влезне в живота на жена и не харесва нейната котка, то и самото животно няма да го хареса. А специално котките имат завидна интуиция и всячески подсказват на жената, че с този човек със сигурност няма да трептят на едни честоти и е по-добре да не си губят времето с него.

Изводът е ясен – за да имат успех с жените, мъжете или трябва да се научат да харесват котки, или блестящо да имитират пристрастеност към тях. Жените няма да отстъпят от манията си още векове напред. Защото за тях котката не е просто животно.

Прочети още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти