Как да не сме изнервени сутрин?

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Ще ви кажа какво правя аз.

Ставам бавно. Рано. Оправям си леглото веднага. Пия чаша гореща вода. Йога. Няма да ви занимавам с майчинските ми задължения.

Кафе - споделено.

И между другото, включвам телевизора. По навик.

Дoтук за мен всичко е, каквото искам да бъде.

Но още дават сутрешни блокове. Обещания, оправдания, показност без повод. Сменям каналите. За съжаление, ми трябваше доста време, за да установя, че между ароматното кафе, приятните разговори и задължения няма място за работата на другите. Особено тази, която не им се върши. Някъде чух тази мисъл “Работата е това, което не ни се върши“ и с радост установих, че в този смисъл не работя.

Но да се върнем към работата на другите. Тези, които са избрали да се натоварват с най-отговорните професии, а си губят времето в предавания. И не само тяхното.

Един ден се замислих - по коя чуждестранна програма всяка сутрин политически лица се отчитат, вместо да си гледат работата? И защо с тази еднотипна от години информация да ми започне денят, вместо с идеи какво да сготвя, как да избера подарък или кой е направил нова песен, например.

Е, вече не пускат много песни рано сутрин… Нова песен. Не е добра новина! Какво от това? Някой намерил пари в бедната ни държава да прави музика. Или ги извадил от собствения си джоб, вместо да си купи... какво ли не. А и да я завъртят тук-там (особено в сутрешен блок, обикновено до средата), ние, изпълнителите, ще вземем стотинки от нея. Ако изобщо стигнат до нас. Ако излъчването се отчете. Ако парите не са попаднали в банка-фантом, заради някое от загрижените ни дружества, които ни представляват, без да ни питат какво да правят с тях. Накрая банката ще фалира, а ние, потърпевшите, остава да слушаме лошите новини

И отново сутрешното ни настроение ще бъде развалено с измислени статистики и добри намерения…

С хора, които след края на ефирното време, ще ходят да вършат работата, която не им се върши, или пък някой все да им пречи да свършат.

Та, исках да ви кажа все пак как да не се изнервяте сутрин.

Просто намерете канал, в който обществените фигури, които трябва да взимат решения за благото на народа, не говорят толкова, защото са на работа. Там, където можете да чуете приятни новини, подходящи за сутрешното ви кафе. Лежерни, любопитни, образователни, развлекателни, спортни… Абе, за обикновените хора.

За теб.

За мен.

За тези, които си обичат работата и имат време да гледат телевизия.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти