Йога онлайн – защо не?

Светла Иванова йога
Снимка: Светла Иванова

Йогата е много подходящ вариант за тренировка вкъщи, който не изисква специално оборудване, дори постелката не е задължителен атрибут, защото хората могат да си я правят на килима и хавлиена кърпа, както преди двайсетина години.

В същото време предлага упражнения за раздвижване, гъвкавост и мобилност, които засилват кръвообръщението и ни изваждат от тази скованост и домашен застой.

Медитацията също е много добър начин да се изчистим от информационния поток и паниката, заради противоположните новини, стреса, постоянните планувания и проблеми за разрешаване, които трупат напрежение. Когато сме постоянно напрегнати и уморени, стресът разрушава имунната ни система. Тя става по-податлива на вируси и отключва всякакви заболявания, съответно, ако се разболеем, по-трудно се възстановяваме. А когато просто спрем да мислим за малко, все едно се рестартираме.

В интернет пространството се предлагат вече много платформи за тренировки у дома, дори и на български, с прекрасни учители и изборът на кого да се доверите е голям.

Преди да изберете подходящ йога учител обаче, намерете повече информация за него, най-малкото от колко години се занимава с йога, дали е сертифициран преподавател, има ли отзиви за него и какъв е опитът му като такъв.

Вижте и моята платформа за Йога Онлайн, включването в която само по време на изолацията е на много специална цена. В нея ще намерите богато разнообразие на професионално заснети видеа с достъпни обяснения за начинаещи и напреднали, работа с проблемни области, йога за бременни, за родители и деца, както и различни релаксации и медитации за малки и големи.

За тези от вас, които в момента не могат да си позволят дори месечен абонамент, има качения няколко безплатни видеа, които ще ви бъдат особено полезни по време на изолацията.

Ще се радвам да правим йога заедно!

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти