Има още невидяно, има още неизказано

ръка вода залез докосване
Снимка: iStock

Свободните ръце са оръдие на дявола. И това не съм го измислил аз. Често „вече видяното“ съответства и на „вече казаното“ – понякога друг формулира истини, към които ни води скромният житейски опит.

Ръцете са символ на всичко, което може да бъде съградено. Но те отлично могат и да разрушават. Ръцете знаят да галят, но убийството също не им е чуждо. Когато не знаем какво да правим с тях, те държат чаша, стискат цигара, а в по-креативните случаи си служат с четка, химикалка или с някое друго оръдие на изкуството.

Малките деца ги пляскат през ръчичките, ако не са послушни. Порасналите получават шамари. Така е то – животът ни нокаутира, когато най-малко очакваме. Неговите юмруци са непредвидими и не се нуждаят от повод. Никой от нас не е застрахован от неочакваните удари на съдбата.

двойка ръце любов връзка татуировки
Снимка: iStock

Затова един отрезвяващ шамар никога не е излишен.

Пръстите щракат по сензорните екрани на умните телефони и с всеки щрак правим уверена крачка към собственото си оглупяване. Истината ви казвам, в обществения транспорт се води безмилостна надпревара по модерен машинопис.

Нищоправенето изисква голямо усърдие.

Ръцете трябва да прегръщат, да галят и да бъдат опора. Всеки от нас има нужда от това, но страхът надделява и, напук на собствената ни неувереност, търсим спасение в извършването на безсмислени действия. Щракаме по клавиатури, но все по-рядко с пръсти.

смартфон жена двойка телефон
Снимка: Istock

Идеята за плесница е по-силна от намерението за ласка. Насилието сякаш е по-леснодостъпно от волята да бъдем себе си, докато обичаме и даваме израз на чувствата си към другия.

„Ръцете ти единствено виновни!“

Днес са по-добри в заснемането на перфектното селфи, отколкото в упражняването на ласки. Отново щрак – този път от камерата на телефона. Телефоните са нашето спасение.

Колкото по-малко ни щрака акълът, толкова по-симпатично се чувстваме.

Няма сила, която да ни накара да обичаме. Любовта без ръцете е като луна през облаци. Въображението върши работа, ако затвориш очи. Тогава ръцете сами довършват всичко останало.

двойка любов
Снимка: Istock

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти