Има ли любов в очите, когато сексът свърши?

любов връзка двойка секс страст
Снимка: iStock

Сексът движи света. Любовта забавя движението. Останалото е твърде временно. Затворено в някакви минути на екстаза и мигове на щастие.

Всъщност – това щастие ли е? Или е някаква илюзия. Може би нещо временно, което продължава дотогава, докогато телата се съединяват. А после? Какво следва? Искрата там ли е? Угасва ли? Или може би пламва по-силно? Опустошителна ли е страстта или ни води до опостушаване? Какво казват очите?

Има ли любов в тях, когато сексът свърши, или всичко приключва с оргазма? Хубав ли беше? Имаше ли в него и нещо друго, освен обичайното.

двойка секс
Снимка: iStock

В този първи абзац от статията зададох повече въпроси отколкото дадох отговори. Защото всеки от вас сам трябва да си отговори на въпросите. Вероятно и отговорите за всеки от нас биха били различни. Вероятно има моменти, в които се уморяваме въобще да си ги задаваме. И просто караме на автопилот. Докъдето стигнем. Дестинацията няма значение.

Сексът е химия и привличане, и нужда, и необходимост. Но достатъчен ли е той, може ли да съществува сам или всъщност това е поредната заблуда, с която се успокояваме, че не сме се влюбили в човека в леглото. Той тъкмо се събужда и иска да си ходи.

Какво лошо има, ако сме се влюбили? Защо толкова ни е страх от любовта? Факт – че е страшна понякога – страшна е. Възможен ли е обаче без нея светът? Допустим ли е? Май не. Колкото и да сме се автоматизирали в действията си и колкото и простичко да ни изглежда всичко, то си остава еднакво сложно. Чувствата не могат да замръзнат. Дори и да ги сложим във фризера. Ако забравиш месото във фризера – в даден момент то започва да вони и си принуден да го изкараш оттам. С любовта е същото. Тя живее, независимо дали я отричаш.

секс двойка
Снимка: iStock

Да се върнем на въпроса за очите. Те никога не мамят. Затова няма и никакъв смисъл да маскираме реалността в други цветове. И ако е дошъл моментът за любов – да ѝ дадем шанс. Да опитаме да не се правим на голямата работа. Да бъдем директни в чувствата си. Когато желаем някого – да го показваме. Когато го обичаме – да не бягаме. В името на чистото живеене.

Това за любовта в очите е поезия. Поезията не съществува, но я има. И е семпла като живота. Едно пламъче в зениците, което не бива да изчезва след секса. Ако изчезне – сменете огънчето.

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти