Една гневна жена и нейната чиста баня

жена баня чистене
Снимка: iStock

Сигурно е някакъв особен белег на емоционална зрялост, когато знаеш как да овладееш чувствата си, да не избухваш и още повече – когато все пак ти прикипят нервите, да знаеш как да се овладееш. На мен лично за 30 и кусур години продължава да ми е трудно да владея емоциите си, но пък вече сякаш познавам себе си по-добре и успявам по-бързо да се стабилизирам, след като бурята на чувствата удари.

Така например днес след неуспешен разговор с роднини, завършил с крясъци и почти пробиване на дупка в дисплея на телефона в опит да „треснеш“ слушалката и да прекъснеш разговора, така добре изчистих банята, че става за фотосесия за интериорно списание.

жена баня чистене
Снимка: iStock

Нямаше как да не се почувствам горда със себе си, че успях да впрегна цялата си ярост, недоволство и възмущение в активно търкане, полиране, измиване и после всичко още веднъж, че да го преборя тоя варовик най-накрая. Разбира се, голям процент от недоволството ми беше породено от самата мен и фактът, че не успях да се овладея, а избухнах по телефона.

Все си представям как ще бъда уравновесена жена, която залага на силата на думите, а не на децибелите, ама нещо не ми се получава…

жена баня чистене
Снимка: iStock

Дъщеря ми също усети на къде е задухал вятъра на мамините емоции и веднага спря да мрънка да ѝ се пусне телевизора и си намери занимание в нейната си стая, за което съм ѝ искрено благодарна. Така имах възможността да предотвратя по-нататъшни лични избухвания и спокойно да изразходя енергията си до постигане на бляскав резултат като от реклама на почистващи препарати. Както и да подредя мислите в главата си и да реша как ще поправям последиците след тоя роднински скандал, защото никога не е добре да оставяш отношенията с близките ти влошени.

жена баня чистене
Снимка: iStock

Спомних си и с известно умиление как преди доста години, като бяхме необуздани тийнейджъри, всяко пререкание особено с член от семейството, се изживяваше като огромна житейска драма, която те насърчаваше да потъваш в черната дупка на самосъжалението, както и злоупотребяването със спиртни или тютюневи продукти, но най-вече с усилена на макс тежка музика, от която всеки иначе нормален човек би полудял.

жена баня дете
Снимка: iStock

Сега може да е доста по-скучно да хващам гъбата и препарата и да почна да чистя, подреждам и изхвърлям ненужни вещи, но пък е в пъти по-полезно и щадящо ушите и черния ми дроб.

Та, явно от всяко нещо има позитиви – от порастването, от скандалите, от бурните емоции и от препаратите против мухъл или варовик...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти