Даващият обич трябва да може и да приема любов

сърце
Снимка: iStock

Светът изобщо не е толкова голям, колкото изглежда, но винаги е пълен с изненади. Неочаквано се влюбваме, неочаквано срещаме бъдещ приятел, неочаквано се разделяме с хора, които преди сме припознавали като „свои“. Заедно с това винаги остават актуалните въпроси, свързани с нашето непрекъснато търсене на смисъла, и един от тях е как, наистина, сме обичали. Защото от отговора зависи колко правилно отсъжда сърцето за постъпките и характера ни.

Да обичаме е благословия, която изпълва със съдържание самия живот. Обичта е причина да вършим добрини, да се грижим за другите и да създаваме връзки, които устояват на изпитанията на времето.

На пръв поглед животът на всеки от нас е различен, но заедно с това си приличаме в стремежа си да достигнем до щастието, да се радваме на малките успехи, да обичаме и да бъдем обичани.

сърце
Снимка: iStock

Ние сме това, което оставяме като следа в сърцата на другите. Обратното също е валидно – онези, които обичаме, никога не ни напускат и припознават душите ни като собствен дом.

Времето се върти като грамофонна плоча и с всяка следваща мелодия трябва да танцуваме повече и повече, да се наслаждаваме, да изпитваме удовлетворение от това, което сме. Защото ще бъдем съдени не само по действията, но и за обичта, която сме дали.

Важно е не само колко, но и как обичаме. Когато имаме нужното търпение и постоянство, съдбата винаги се отплаща. Разбирането, че светът не се върти около нас, е готовността да приемем предизвикателствата и да се справяме с трудните ситуации, разчитайки на себе си, но и на другите.

Даващият обич трябва да може и да приема любов. Този принцип крепи равновесието във взаимоотношенията ни и е чиста проява на човешкото в нас.

сърце
Снимка: iStock

Не следва да се опияняваме от еуфорията. Тя е кратка. Идва и си отива като случаен посетител в бар, където не познаваме никого. Нуждата да се подкрепяме и да прощаваме е сигурният начин да израстваме заедно като личности, които няма от какво да се срамуват. Хубаво е да виждаме себе си в очите на другите не просто като отражение, а като добре пазена снимка в душите им заради добротата, което сме им дали.

Успехите и провалите са наши верни спътници, но най-големият провал е да свикнем с премълчаването на любовта. Има и неизказани думи, които ни карат да полетим, но всяко „обичам те“ със сигурност винаги ще ни доближава до свободата, дадена на птиците. Защото те най-добре знаят как да обичат, въпреки че умират сами.

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти