Чудото сребърна вода, която помага при много заболявания

сребърна вода
Снимка: Thinkstock

Припомняме ви една изключително полезна статия на здравна тематика, която може да ви бъде полезна и днес.

Всеки родител търси най-доброто лекарство за децата си – да е ефикасно, лесно за даване и задължително безвредно.

Затова се обръщаме към народната медицина, хомеопатията и шуслеровите соли. Както и към едно средство, достъпно, евтино, безопасно, лесно за ползване и познато от векове – сребърната вода.

Нейните свойства на дезинфектант са известни още на римляните и елините. Забелязано е, че свещениците по време на чумната епидемия не са се разболявали (държали са постоянно сребърни кръстове), децата не настивали при кръщаване (потапяли са ги в сребърни съдове), при епидемии хората са се хранели със сребърни лъжици.

Днес свойствата на сребърната вода са доказани научно и широко се използват.

С нея се консервира водата на корабите за далечно плаване, космонавтите я пият по време на полет, използва се за консервант на минерални води, сокове, алкохол и дори мляко. И всичко това, защото е доказано, че спира растежа на над 600 вида бактерии, вируси, гъбички. В това число и най-често срещаните стрептококи, стафилококи и др. И то без да развиват резистентност към нея.

Сребърна вода може да се закупи от аптеките, както и да се приготви у дома със специални уреди.

Причини да започвате деня си с чаша вода

Особено актуална е в сезоните, когато вирусите ни атакуват постоянно. Освен, че повишава защитните сили (имунитета), сребърната вода може да се прилага при деца и възрастни като капки за нос, гаргари (при грип 3-4 пъти гаргара по 5 минути), жабурене на гърлото и устната кухина, за инхалации, за промивка на очите при конюнктивит.

С нея може да се промиват и рани. Отличен ефект имат промивките с тампон и компреси със сребърна вода при кожни заболявания – акне, гъбички, брадавици, изгаряния (прилага се спрей със сребърна вода, продава се в аптеките), подсичане.

При гъбички на краката засегнатите участъци се намазват с тампон, напоен със сребърна вода 3 пъти дневно и се оставят да изсъхнат. Същата процедура се прилага и за премахване на миризмата от краката и мишниците. Освен външно приложение, сребърната вода може и да се пие.

За деца 1 ч.л от готовия разтвор се разтваря в 20-30 мл. вода и се пие три пъти дневно преди хранене, за възрастни дозата е една супени лъжица в същото количество вода.

Пиенето се препоръчва при вътрешни заболявания  – гастрити, чревни болести (салмонела, дизентерия, вирусни ентерити, колити), подагра, бъбречни болести, артрит, алергии и т.н. Пие се най-много 20 дни, за деца седмица, a процедурата може да се повтори след пауза от 10 дни.

Кога през деня е добре да пием вода

Твърди се, че сребърната вода е безвредна, но само ако не се прекалява, особено с пиенето! Натрупването на сребро в организма води да заболяване, наречено аргирия. Кожата се оцветява в синьо, зелено, лилаво или смес от тези цветове.

Изключително неприятно, защото обикновено не се изчиства, дори да се спре вносът на сребро. Смята се, че за да се стигне до това, трябва да се изпият огромни количества колоидно сребро, което трудно се постига.

Обикновено от аргирия заболяват хора, които се занимават с обработка на сребро, но има описан случай и на човек, заболял след прием на големи количества неправилно приготвена сребърна вода в домашни условия.

Затова, както с всяко нещо и със сребърната вода не трябва да се прекалява, а да се спазват инструкциите на производителя.

Чудодейните свойства на флоралната вода

Прочети още от д-р Андреева:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти