Аз, фешън жертва!

ЛиЛана
Снимка: Личен архив

Лилана

Кое е най-голямото женско оръжие?

Колкото и да е модерно да се говори за еманципация, не може да се отрече, че жените се отличаваме с различна природа от мъжете.

Женствеността и емоционалността отличават женската същност.

Днес жените сякаш не осъзнаваме кое е най-силното ни оръжие, а именно красотата на същността, природата ни.

Възприемаме модата като изразно средство на нашата персоналност и идентичност. С нея заявяваме пред останалите колко сме успешни, физически красиви или дори богати.

Модата ни е обсебила толкова, че сме се загубили най-ценното и женското. Заобиколени сме от изкуствено създадени самоличности и характери, който заявяват всичко, което би им се искало чрез "материалната" мода.

Около нас е пълно с жертви на модата и тук не говоря само за жертви на стила, но и за млади момичета и жени, които живеят и работят, за да може да са "модерни" и "популярни" сред другите. Не разбирам как една скъпа чанта може да ти даде повече самочувствие. Мисля, че това е унищожително.

Не ме разбирайте погрешно.

Похвално е да изглеждаш добре, но е повърхностно да живееш и да изразяваш себе си само чрез модата. Да, и на мен ми се е случвало да попадам в клопката на модната индустрия, но осъзнавам, че не ми трябва "допълнително добавена стойност", за да се чувствам добре.

Вярвам, че жените сме "по-красиви", отколкото днес претендираме.

Пишете на Лилана на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти