Ах, тези женски гърди!

жена секси гърди
Снимка: Istock

Ако решим да не се лъжем и правим на ощипани госпожици, то трябва да си признаем, че ние жените се вълнуваме от женски гърди повече, отколкото мъжете. Даже, за да сме напълно честни, нека добавим, че жените като цяло се интересуваме от чуждите женски тела понякога дори повече, отколкото от нашите собствени.

Причината е елементарна – сравняваме постоянно нашето с чуждото.

То се случва неусетно и мигновено щом видиш друга жена. Дори и мислите ти да са заети с нещо различно, да говориш по телефона, да бързаш и т.н., съзнанието ти ще регистрира отсрещната “посестрима” и ще отбележи предимства, недостатъци, сходни черти.

жена секси
Снимка: Thinkstock

“Ех, колко добре ѝ стои тая пола, на мен няма да изглежда така”

“Доста по-стройна съм от нея”

“Съсипала си е косата с това русо” и прочее.

Знам, че много дами ще заявят, че не правят така и ще осъдят подобни практики, но съм убедена, че дълбоко в себе знаят как от време на време също “залитат” в сравненията. И в това няма нищо лошо, стига да не води до вманиачаване.

Когато обаче става дума за женските гърди, вече можем да говорим за всякакви маниящини – от размери и форма, през избор на бельо до малките детайли, за които почти никой не говори или пък не иска да си признае, като премахването на пораснали прекалено големи и тъмни косми около зърната (в последно време поне на това започна да се дава гласност, откакто смели лазерни центрове за обезкосмяване включиха в ценоразписа си подобна услуга за тези зони, хвала!)

жена секси гърди
Снимка: Istock

Самата аз си спомням как в навечерието на пубертета мен и моите приятелки силно ни вълнуваше темата какви гърди ще ни пораснат (защото те точно това правят – израстват в един момент, след като си ги чакал цяла вечност). Спомням си също, че още в начало училище (преди 5 клас) имахме една девойка в класа, която вече се беше “развила”, както обичаха да казват възрастните, и имаше чифт цици, които предизвикваха невероятно вълнения сред ВСИЧКИ деца в училището.

Въпреки че реално още си беше дете, тя вече носеше сутиени и визуално изглеждаше прекалено различна от нас, че да можем да си затворим очите и игнорираме този факт. Милата, ученическите ѝ години не минаха особено леко, тъй като тялото ѝ периодично ставаше обект на общо обсъждане, особено когато ни събираха момичета в лекарския училищен кабинет за някакви идиотски общи медицински прегледи и всеки трябваше да се съблече, за да го види гол не само сестрата, а и целият клас.

Спомням си как по време на един от тези прегледи въпросната ми съученичка просто се разплака, защото всички ние не можехме да откъснем очи от гърдите ѝ и да спрем да ги коментираме.

жена секси гърди
Снимка: Istock

Колкото съм наясно, че това са детински истории, ето че с годините обсъждането на чужди женски гърди от жени, включително и мен самата, продължава. Отне ми доста време и усилие да успея да преглътна факта, че природата не ме е надарила с голям или поне среден по размер бюст. Причината беше, че светът приема за красиви жени с големи гърди. Тук-таме може и да се прокрадва по някой идол за женска красота със скромен размер сутиен, но това са по-скоро изключения и големите гърди устойчиво държат първото място сред желани атрибути.

Затова и поставянето на силиконови импланти в бюста е сред най-желаните и често срещани пластични интервенции. Жените биха избрали голям и стегнат бюст пред прав и красив нов, слаби крака, стегнато дупе, големи устни, буйна коса и т.н.

Хилядите години еволюция на човека не е успяла да изкорени сякаш вроденото ни разбиране, че щедрият бюст е сред най-женствените черти, с която тялото на жената може да изпъкне. То е основният полов белег, който всеки вижда с просто око (или пък не, зависи от размера на чашката) без значение дрехите и ситуацията.

жена секси гърди
Снимка: Istock

В крайна сметка обаче гърдите са си гърди и светът е населен с най-различни по форма, вид, цвят и степен на приближеност към земята такива. Смея да кажа, че всички са уникални и абсолютно прекрасни, стига да можем да ги приемем и да се гордеем с тях, независимо от несъвършенствата им.

Майката природа винаги е била по-щедра към жените и гърдите са един от най-специалните ѝ дарове за нас. Появата им бележи началото на новата фаза в живота ни – зрелостта, и сигнализира, че от тук нататък нищо вече няма да е същото. В един момент гърдите могат да ни помогнат и в най-великото женско постижение – отглеждането на друго човешко същество, а за влиянието им върху самочувствието няма нужда дори да споменавам.

жена секси
Снимка: Thinkstock

Най-важно обаче е здравето! Затова както им се радвате, обличате в дантелени сутиенти, разхождате по плажове и градинки, сравнявате с чуждите, плюс всички останали деяния с интимен характер, така е нужно да сте отговорни към тези ценни “атрибути” и да не забравяте редовно да ги преглеждате и показвате не само на любимия, но и на мамолог.

Защото няма нищо по-красиво от здравото тяло и нищо по-прекрасно от уверена в себе си жена.

Дерзайте и нека женската сила бъде с вас!

Още от Лилия Дюлгеров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти