5 топ характеристики на вашия бъдещ басейн

басейн екстериор
Снимка: iStock

Ивета Попова

След като вече разгледахме типове басейни, които си заслужава да обмислите преди да изградите свое кътче за отдих на открито, ще маркираме и 5 задължителни според нас характеристики, които ще придадат топ дизайн на двора ви като цяло.

Ако сте ценители на качествената почивка, то със сигурност стремежът ви за създаване на басейн край вилата е много повече от това да имате дупка, пълна с вода. За един истински оазис е важно общото усещане за пространството и наличието на малко, но достатъчно елементи, може да го проемни тотално. За да постигнете истински ефект обаче, е важно планирането. Ето и нашите топ 5, които ви съветваме да предвидите при дизайна.

басейн екстериор
Снимка: iStock

Интегриран лендскейп

Нали все пак говорим за оазис – ето защо не бива да изключваме средата около самия басейн, когато предвиждаме неговото позициониране. Оставете на заден план предварително изградената представа, че всичко следва да е опсипано с мозайка и бетон – колкото повече доближите естествената природа до басейна, толкова по-приятно ще бъде изживяването. Заложете на повече растителност, дърво и малки речни камъчета, а защо не и едър пясък, които да слеят градината със самия басейн.

басейн екстериор
Снимка: iStock

Течаща вода

басейн екстериор
Снимка: iStock

Лекотата и усещането за пречистване с тихото ромолене на падаща вода ще придаде елегантен визуален завършек на пространството около басейна. Не е задължително да гоните амбиция за истински водопад, но с няколко стъпаловидни елемента можете да постигнете желания ефект на движение и същевременно да се получи красив, ненатрапчив фон.

басейн екстериор
Снимка: iStock

Спа зона

Ако обичате да си угаждате, в никакъв случай не пропускайте да обособите малко кътче, в което да можете да отпуснете не само съзнанието си, но и физическото тяло.

басейн екстериор
Снимка: iStock

Плитка част

На английски „sun shelf“ е плитката тераса на басейна, върху която може да поставите шезлонги или просто да се излежавате лежерно във водата, докато се наслаждавате на слънчевите лъчи и коктейл в ръка.

басейн екстериор
Снимка: iStock

Супер подходяща характеристика, ако имате малки деца, които също ще могат спокойно да се радват на хладината на водата без да се притеснявате за тях. Освен това е предпочитано местенце и за тези, които не обичат да потапят косата си или на са любители на интензивното плуване.

Огън край басейна

Дори и в най-горещите дни следобедите могат да захладнеят със скриването на жаркото слънце - особено когато току-що излизате от водата. Именно затова смятаме както за естетически привлекателно, така и за функционално, да се разположи в близост до басейна алтернативен начин за затопляне в следобедните, а дори и късните часове на нощта. Наличието на малка открита камина е много подходящо за добавена стойност в изживяването и красив контраст на природните елементи огън и вода.

басейн екстериор
Снимка: iStock

Надяваме се да сме развихрили въображението ви и да сме помогнали в изграждането на по-добра представа какво търсите що се отнася за басейн в двора на вашата къща или вила. Отново ще напомним, че планирането е най-важният от всички елементи, така че не го подценявайте!

Прочетете още от Ивета Попова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти