Следващо ниво на удовлетворение: басейнът

басейн
Снимка: Istock

Ивета Попова

Когато сте постигнали съвършенството на вашия дом по отношение на архитектура и интериорен дизайн, е повече от удовлетворяващо. Но добавяйки в цялостния лендскейп и басейн - е, това вече е следващо ниво на удовлетворение.

Като елемент, който е най-важен критерии при търсенето на място за вашата ваканция, защо да го пренебрегвате като фактор при изграждане на вашата вила или дом извън града? Именно затова решихме да споделим няколко примера от света, които си заслужава да бъдат разгледани, преди да започнете да мислите за устройването на вашето дворно пространство за отдих на открито.

басейн
Снимка: Istock

Сливане с интериора

Не са рядкост басейните буквално прилепени към къщата. Те могат да придадат съвсем друга визиална естетика на дома и да се превърнат в негово продължение. Това позволява при топло време да отворите изцяло вътрешната част и тя естествено да се слее с външния кът, създавайки пряк излаз към басейна.

басейн
Снимка: Istock

Тук особеност, на която следва да обърнете по-специално внимание, е свръхдобрата хидроизолация на басейна спрямо основите на къщата, защото колкото и красиво да изглежда, има вероятност при недобро изпълнение, това да се превърне в кошмар.

басейн
Снимка: Istock

Инфинити басейн - сливане с пейзажа

Визуалната илюзия, която създават инфинити басейните, е много примамваща, но неподходяща за всеки двор. Имплементира се най-често при каскади или стъпаловиден релеф, предполагащ разположение към отличителна гледка, с която да се слее в перспектива. Естествено е да се водите от природните дадености на терена и да изберете този подход, ако мястото го позволява.

басейн
Снимка: Istock

Басейн тип контейнер

Иновативен и алтернативен, дизайнът на този тип басейн е в своята основа корабен контейнер. Той се вмъква като цяло, готово звено в ландшафта на пространството.

басейн
Снимка: Istock

За да се спрете на подходящ тип басейн със сигурност има отношение архитектурния план на къщата. Ако обаче сте в процес на неговото създаване, със сигурност ще ви бъдат полезни идеи за това какво точно да съблюдавате при избора си на характеристики. Затова следващия път ще ви предложим 5 насоки, които да ви улеснят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти