10-те съвета на един поет към мъжете
Снимка: Thinkstock

10-те съвета на един поет към мъжете

Чувал съм, че поетите отлично знаят как да се държат с жените. Не зная какво е положението при останалите поети, но аз не се оплаквам, когато стане дума за внимание от страна на нежния пол.

Имам си мои десет правила, които работят безотказно. Момчета, ако обещаете да черпите по една бира, ще ви ги споделя. 

1. Ще започна с едно клише, което е много съществено. Бъдете романтични. Говоря за малките жестове – цветя, романтична вечеря, дори предложение за разходка в парка понякога може да върне усмивката на любимата. 

2. Общуването – то е искрата, която създава пламък, що се отнася до страстта. Ако не общувате достатъчно със своята половинка – рано или късно червената нишка ще се скъса. Говорете с нея докато е време, в противен случай после дълго ще си мълчите с образа зад огледалото. 

3. Правете подаръци. Дали ще са обеци, колиета, парфюми, СПА процедури, дрехи или плюшени мечета, не е от особено значение. Важен е жестът. Жестът означава внимание. Вниманието означава отдаденост.

4. Глезете я. Ставайте рано сутрин, правете ѝ закуска и я поднасяйте в леглото с чаша кафе. Внимавайте да не изпуснете подноса и кафето от изненада, когато ви разцелува. Няма нужда да ми благодарите.

Снимка: Thinkstock

5. Опитайте да не я приемате като даденост. Това ужасно много вреди на отношенията. Показвайте ѝ, че е специална, че е единствена. С времето разбрах, че всяка жена иска да е единствена. Това е закон. 

6. Старайте се да не споменавате често бившите си партньори пред половинката си. Това ще я огорчи моментално. Каквото и да ви казва, с каквото и разбиране да се отнася към миналото ви – знайте, че не ѝ е приятно. На вас също не би ви било, колкото и да се правите на железни.

7. Забравете за глупавото разбиране, че жената трябва да върши цялата домакинска работа. Стремете се да помагате с каквото можете. Тези неща правят впечатление. 

Снимка: Thinkstock

8. Правете изненади. Каквито и да е. Изненадите водят до ендорфини. Ендорфините водят до щастие. Щастието води до стабилност и хармония във връзката. Добре ли го обясних?

9. Не ревнувайте прекалено – това може да я отблъсне. Ако една жена иска да е с друг – тя ще бъде с друг. Нищо не може да се направи. Това е положението. Затова не си губете времето в ревност.

10. Избирайте я. Именно нея. Всеки ден. Всяка нощ. Уважавайте избора си. Ценете го. Ако търсите разнообразие – по-добре си тръгнете навреме, вместо да я лъжете и разплаквате. 

Снимка: Thinkstock

Бих обобщил десетте правила така – бъдете до своята половинка в добро и зло, независимо от всичко и всички, независимо от обстоятелствата и перипетиите, които ви поднася живота. Жената е роза. Тя носи у себе си цялата дивост, вярност и красота на света. Не се опитвайте да я разберете. Просто я обичайте.

Още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти