За да не пълнеем по празниците

За да не пълнеем по празниците
Снимка: Thinkstock

Спазвали сте диета месеци наред, за да изглеждате и да се чувствате по-добре в тялото си, а сега наближаващите празници, с отрупаните с лакомства трапези, са на път да развалят всичко това.

Как да избегнете угояването около по празниците, като всичко изглежда толкова вкусно и като цяло традициите повеляват най-близките да се съберат именно около трапезата, за да споделят традиционните ястия?

Като начало няма нужда да се ограничавате от всичко или точно обратното – да махнете с ръка и да се нахвърлите лакомо върху.

Като начало се замислете, че това, че дните са празнични, не означава, че трябва всеки ден да преяждате.

Хранете се така, както го правите обикновено, а когато на масата има прекалено много вкусни ястия, то ограничете количеството. Опитайте от всичко по малко, но не преяждайте.

Пийте много течности! Наблегнете на различните видове чай. Освен че са много полезни, те ще ви помогнат и да имате чувство за ситост по-дълго време.

Най-сигурното средство срещу преяждането и трупането на килограми около празниците, е спортът. Движете се колкото се може повече.

Забравете за асансьора и качвайте стълби, ходете на разходки винаги щом времето го позволява, а също така може да се насочите към фитнес залата или студиата по зумба, пилатес, аеробика и йога. Това е най-сигурният начин да бъдете чисти пред съвестта си, че сте изхабили поне част от поетите в излишък калории.

Също така внимавайте с алкохола, той е доста калоричен. По празниците се изпива не малко, но вие може да се постараете да не прекалявате с чашките.

Пийте много вода паралелно с алкохолните напитки и се постарайте за разредител да не ползвате газирани напитки, тъй като те допълнително увеличават броя поети излишни калории. Сокове и студен чай са по-удачен вариант, без обаче да бъдат допълнително подсладени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти