Съвети за успешен коледен пазар

Съвети за успешен коледен пазар
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Коледната украса по магазините и в големите търговски центрове, както и в любимата ви Edna.bg, ни напомня, че празниците наближават! А какво значи това?

Означава, че започва сериозната подготовка на пътувания, подаръци, украса, меню и всичко останало.

Сякаш първото, което ни идва на ум, когато мислим за тези неща, е дали ще имаме пари да си позволим всичко, което искаме.
Финансовата част е наистина сериозна и именно от наличността в портфейла до голяма степен зависи как точно ще се развият коледните и новогодишните ви празници.

Не позволявайте разходите да ви заварят неподготвени и в един момент да се окажете пред фалит.

Планирайте още от сега какви средства възнамерявате да отделите за подаръци и за празнуване. А това може да определите по най-лесен начин, като си съставите елементарен списък на кого какво смятате да купите за подарък. След това ще може да се ориентирате приблизително какви пари ще са ви нужни, с какви разполагате и колко ще останат за посрещането на Нова година.

Офертите за новогодишната нощ вече започват да ни заливат отвсякъде и определено няма да сгрешите, ако се насочите към конкретна. Различните сайтове за групово пазаруване предлагат всевъзможни изгодни оферти, които е добре да следите. Не се знае откъде ще изскочи най-удачният вариант.

Когато вече имате представа на кого от близките си какво искате да вземете за подарък, се замислете откъде може да го вземете най-изгодно. Истината е, че покрай Коледа и Нова година харчовете винаги са повече, отколкото сме очаквали.

Добра стратегия обаче е да започнете да купувате от по-рано подаръците. Така постепенно ще вземете всичко, което искате, без това да причинява внезапен шок на портфейла ви.

Освен това ще избегнете и фантастичните опашки и блъсканици, които се заформят по магазините непосредствено преди празниците.

Около Коледа има редица промоции и изгодни предложения, но също така търговците използват този период, за да разчистят всичката си залежала стока. Затова оглеждайте добре какво купувате. Що се отнася до промоциите, често те ни спестяват наистина пари, но още по-често ни вкарват и в излишно харчене или придобиване на напълно ненужни вещи.

Как да се справите с този проблем, може да прочетете тук.

И накрая нека се преговори – помислете добре кого ще зарадвате и с какъв точно подарък, направете си коледен списък с покупките, които искате да направите и най-вече финансите, които смятате да отделите за тях; започнете пазаруването от по-рано, за да си спестите стресът и хвърлянето на маса пари наведнъж в деня преди Коледа.

С малко желание и добра организация напрежението около коледните и новогодишните празници може лесно да бъде спестено.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти