Направете от Коледата празник, а не стресиращ маратон

Нищо не е в състояние да помрачи настроението ми
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма защо да се роботизирате покрай предстоящите празници, за да угодите на всички останали, но не и на себе си. Така че спокойно може да смените подхода и да превърнете Коледа и Нова година в разтоварващи събития, а не в такива, които искате да изтриете от календара.

Смяна на курса
Ако тази година не ви се стои над печката, а обикалянето и навалицата от пазаруващи субекти в хранителните магазини някак си "леко" ви е поомръзнала, спокойно може да направите семейна резервация в някой уютен ресторант, където сметката няма да ви излезе повече от покупките в бакалията. А освен това, избирайки този вариант, някой друг ще измие чиниите вместо вас.

Неравностойна конкуренция
Ако сте работеща жена, не се състезавайте с тази, която е домакиня и има повече време да отрупа масата с куп ястия. Вложете толкова усилия, колкото можете да отделите като време, без това да ви коства безкрайно бързане и късане на нерви, че нищо не се получава както на съседката, която вече ви води с 10 манджи в резултата.

Супер подарък
Тази година списъкът с подаръци вместо с вещи, би могъл да бъде запълнен с различни услуги и ваучери, особено след бума на сайтовете за групово пазаруване, предлагащи от пиле мляко. Заменете традиционния шал с билети за концерт или театър, а за по-суетните членове от вашата фамилия, процедурата за маникюр или някоя спа глезотия биха били подходяща изненада.

Няма време
Понякога в празничния период не е възможно да се видите с всички хора и роднини, на които държите. Така че ощетените могат да бъдат посетени и няколко седмици след коледната суматоха, за да може все пак и вие да си отдъхнете от непрестанния галоп по посрещане и изпращане на гости.

Запаси се
Постарайте се да купите няколко шоколада повече и разни малки сувенири, защото почти винаги неочакваните визити от близки се случват точно в края на годината, а всеки подарък, колкото и символичен да е той, ще зарадва неговия получател, а вашето внимание няма да остане незабелязано.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти